Левски постигна убедителна победа срещу Черно море


FUTBOL-TV

Левски постигна убедителна победа срещу Черно море

Левски постигна убедителна победа с 5:2 срещу Черно море, в среща от втория кръг на плейофната фаза на първенството на "А" група, която се игра на стадион "Георги Аспарухов". Успехът на сините дойде след попадения на Абди, Краев, Домовчийски, Борислав Цонев и автогол на Кулибали. Златинов и Райков бяха точни за гостите от Варна.

Още в 4-та минута Либан Абди откри резултата в полза на Левски. Антонио Аниете изведе сомалиеца зад защитата на Черно море и той пусна топката между краката на Чанович за 1:0. Шест минути по-късно обаче Петър Златинов изравни резултата след изпълнение на пряк свободен удар от 35 метра. Минута по-късно Либан Абди върна към Домовчийски на точката на дузпата, но неговият изстрел от упор беше отразен от Чанович.

В 14-та минута Валери Домовчийски намери Аниете зад защитата, испанецът беше леко по диагонал на вратата и прехвърлящият му удар не намери целта. В 18-та минута нищо не спаси гостите, след като Божидар Краев направи резултата 2:1 за Левски. Той получи пас от Валери Домовчийски, който навърза трима играчи на Черно море и прониза Чанович от 6-7 метра. В 21-та минута Бакари се откъсна зад защитата на Левски, но в последния момент притичалият Аймен Белаид му изби топката, точно преди да стреля. Две минути по-късно обаче след продължителна атака на "сините" стражът на Черно море Чанович изби лошо една топка, тя стигна до Мигел Бедоя пред наказателното поле, ударът му се отклони от главата на Кирил Котев, за да попадне на крака на Домовчийски, който разстреля Чанович за 3:1.

В 38-та минута зрителите видяха хубаво изпълнен пряк свободен удар от Мигел Бедоя. Притичалият Валери Домовчийски обаче не можа да се разпише за втори път, след като ударът му беше избит от защитник. След още три минути се получи хубав пробив на Роман Прохазка, след като премина през трима играчи на Черно море и стреля от 8-9 метра. Вратарят Чанович обаче изби в корнер. Сините изпълниха заучено изпълнение от ъгловия удар, при което се стигна до изстрел на Валери Домовчийски. Неговият шут обаче мина на няколко сантиметра встрани. В последната минута на полувремето Роман Прохазка имаше страхотен шанс да се разпише за 4:1. Ударът му беше избит от защитник в последния момент и за малко топката да влезе в собствената му мрежа, но излезе в корнер.

След почивката, в 51-та минута Антонио Аниете се измъкна хубаво зад защитата на Черно море, но Чанович му влезе в краката и изби в корнер. В 57-та минута Роман Прохазка изведе Антонио Аниете зад защитата, испанецът опита да прехвърли Чанович, но в последния момент сърбинът изби с една ръка. В 58-та минута след бомбен шут на Симеон Райков от 40 метра от пряк свободен удар, топката тупна пред Йоргачевич, но сърбинът изби. Минута по-късно пропуск направи Аниете! След грешка на Мамуту Кулибали топката се озова на крака на испанеца и ударът му от упор беше спасен от Чанович. След още четири минути Симеон Райков преодоля Прохазка и с бомбен шут от фланга прати топката в аут, но само на няколко сантиметра встрани от вратата. Малко по-късно отново Симеон Райков пак стреля силно, но Йоргачевич беше на мястото си и отрази. Преди това и Буркхарт не можа да се разпише, останал сам срещу сърбина.

В 72-та минута Вилиан Бижев се озова на стрелкова позиция, но в последния момент Аймен Белаид изби удара му. Две минути по-късно Симеон Райков остана сам срещу Йоргачевич и би под плонжа на вратаря за 3:2. Синият отговор не закъсня и след още две минути Либан Абди преодоля Стефан Станчев и се озова сам срещу Чанович, стреля под плонжа му, но топката рикошира в крака на Мамуту Кулибали и влетя в мрежата - 4:2. В даденото от съдията три минутно продължение на мача Борислав Цонев направи резултата 5:2, след като беше изведен перфектно зад защитата от Мигел Бедоя.

Снимка: Официален сайт на Левски 

  Сподели
254