Ботев и ЦСКА няма да се победят


FUTBOL-TV

Ботев и ЦСКА няма да се победят

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Футболен комплекс Ботев", Пловдив
Дата: 15.03.2015г.
Час: 15:30
Съдия: Никола Попов

Ботев Пловдив приема ЦСКА на клубната база на "канарчетата" в Коматево в среща от 22-ия кръг на родната "А" група. Този двубой е от изключително значение, както за двата тима, така и за този на Левски. При успех на Ботев, "сините" остават извън първата шестица след разделението на първенството, което след този кръг. Слабото представяне на "армейците" в първите два кръга (загуби от Локо София и Берое) дава всички предпоставки за знак 1, но Futbol-tv съветва читателите си да пробват изненадата - Х.

Тимът на Ботев Пловдив спечели през седмицата отложеното, заради лошо време, дерби срещу Локомотив Пловдив. "Канарчетата" зарадваха феновете си с победа, но сега не е изключено отборът да не е възстановен физически и да си проличи умора през втората част - нещо често срещано по родните терени. Все пак треньорът на тима Петър Пенчев няма проблеми с контузени играчи. Наказани обаче са Цветелин Чунчуков и Мариян Огнянов. Това също е основателна причина да се съмняваме в знак 1, тъй като тези двама играчи са в основата на добрите игри на тима от Пловдив.

"Притеснява ме не само съдийството, но и нещата, които се случиха в последната седмица, както и обстоятелствата около мача с Локомотив, картоните, които получиха точни футболисти. Мачът не е предрешен. Ние знаем, че ще е труден мач, но ще се борим да се представим добре. Ясно е за всички чий сметки объркахме. ЦСКА си гонят класиране. Загубиха първите два мача, това не е нормално за отбор като ЦСКА. Повече ме притеснява това, че трябва нещата да се оставят да се решат на терена, както и обективността на съдийската бригада", заяви треньорът на Ботев Петър Пенчев.

Треньорът на "армейците" Стойчо Младенов имаше тежка седмица. Освен спекулациите, които се носят от страна на медиите, че ЦСКА няма да играе феърплей, наставникът беше привикан на разпит от страна на шефовете на отбора. Александър Томов и Александър Тодоров поискаха обяснение за загубите в първите два мача на отбора, като след срещата стана ясно, че доверието у Стойчо Младенов остава, макар част от акционерите в клуба да искат смяна с Любослав Пенев. Бившият национален селекционер обаче отрече, че би водил преговори при положение, че ЦСКА си има треньор.

Така Младенов остава в отбора, но напрежението у него и играчите остава. Наставникът си изкара яда на Орелиен Жоаким. През седмицата излезе интервю във вестник от Люксембург, в който нападателят се оплаква от обстановката в отбора. Младенов изгони Жоаким от тренировка, а той от своя страна обясни, че думите му в тази публикация са били интерпретирани. Така той се завърна на тренировките в отбора, но най-вероятно няма да стартира като титуляр срещу Ботев. Стойчо Младенов е решил да даде още един шанс на Стефан Николич, който пропусна дузпа срещу Берое и така пропусна да донесе поне точка на ЦСКА от този мач.

Въпросителни пред Младенов има единствено в халфовата линия. Треньорът се колебае дали отново да даде шанс за изява на Борис Галчев. Той започна като титуляр срещу Берое и макар да бе доста активен бе изкаран още на почивката и заменен от Фелипе. Именно последният е опция за титуляр срещу Ботев.

Маркиньос вероятно ще е другата промяна в отбора. Той се появи като резерва в мача с Берое, но веднага раздвижи играта на тима. За сметка на него, новото попълнение Марио Бъркляча ще седне на пейката.


ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174