Челси посяга към защитник на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Челси посяга към защитник на Реал Мадрид

През лятото Челси ще се опита да привлече централния защитник на Реал Мадрид Рафаел Варан. До този момент, за да си осигури средства за нови футболисти, наставникът на "сините" Жозе Моуриньо бе принуден активно да продава. Така, за последните 12 месеца "Стамфорд Бридж" напуснаха Хуан Мата, Давид Луис, Ромелу Лукаку и Андре Шюрле.

Но в момента по всичко изглежда, че в клуба не е останал скъпоструващ баласт. За щастие на Жозе, вчера Челси обяви за сключването на нов разкошен договор за пет години с японската компания Yokohama.

Контрактът е втори най-изгоден в света - от следващата година Челси ще получава по 40 милиона евро ежегодно, вместо досегашните 18 милиона от Samsung.

Съгласно информация на източника, допълнителните средства Моуриньо смята да използва за привличането на Варан, на когото навремето даде шанс в Реал. Сегашният сезон не се развива по-най-добрия начин за 21-годишния французин, който се появи на терена само в 12 мача от Примера дивисион.

Трансферът на Варан се оценява на около 30 милиона паунда. Очаква се също така, че Моуриньо ще привлече в своя отбор полузащитник и нападател.

 

  Сподели
105