Наполи ще вземе Дербито на Двете Сицилии


FUTBOL-TV

Наполи ще вземе Дербито на Двете Сицилии

Наполи посреща Палермо на “Сан Паоло" в Дербито на двете Сицилии. На мнозина това не им прилича на местно дерби, но преди Обединението на Италия от 1860 година двата града са били обединени в Кралството на Двете Сицилии. Между тях има не повече от 150 километра по вода. Днес между двата града има редовен ферибот всеки ден.

Наполи имаше доста добра седмица. Първо “небесносините" обърнаха Фиорентина за 2:1, след това победиха Бенфика с 3:2 в турнира за Купата на УЕФА, а накрая направиха 0:0 като гост на Удинезе с човек по-малко. Срещу Палермо обаче Наполи няма да може да разчита на аржентинския нападател Езекил Лавеци, който е контузен и ще пропусне поне 2 седмици. Мариано Болячино и Кристиян Маджио също са с травми, а Фабиано Сантакроче е наказан.

След загубата си в първия кръг и уволнението на треньора Стефано Колантуоно Палермо се прероди и записа две победи срещу Рома и Дженоа. Сицилианци ще пътуват към Апенинския полуостров без нападателите Игор Будан и Фабрицио Миколи.

Миналият сезон Наполи спечели този двубой с 1:0. в ответния мач победител бе Палермо с 2:1. Домакинското преимущество ще е намалено, поради частичната забрана за присъствие на фенове в някой сектори на “Сан Паоло", така че трибуните ще са малко по-тихи от обикновеното. Двата тима са доста равностойни, но е известно, че са предимно домакински отбори. Наполи записа 11 победи, 4 равни и 4 загуби на свой терен миналия сезон. Като гост пък Палермо постигна 4-4-11. Така по-логично изглежда да се очаква победа на домакините.

Вероятни състави:

Наполи – Йецо, Канаваро, Ринаудо, Ароника; Монтервино, Гаргано, Блази, Пациенца, Витале; Денис, Салайета

Палермо – Амелия; Касани, Кароциери, Бово, Балдзарети; Брешано, Ливерани Ночерино, Симплисио, Кавани; Сучи

Последни 6 мача на Наполи у дома: ППРППП

Последни 6 мача на Палермо като гост: ЗРПЗЗЗ

Процентна вероятност: Наполи – 66%, равен – 23%, Палермо – 11%

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256