Венгер не се съмнява, че Коклен ще подпише нов договор


Н. Гавазов

Венгер не се съмнява, че Коклен ще подпише нов договор

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че клубът наистина предлага нов договор на полузащитника Франсис Коклен. Губейки Микел Артета и Матийо Фламини в края на декември, френският специалист взе решение да отзове 24-годишния си сънародник от наем в Чартлън. До този момент изглеждаше, че това е само заради контузиите на двамата футболисти.

Франсис обаче се отнесе много отговорно към своя шанс и проведе пълни пет мача, като особено впечатляващо се представи в срещата с Манчестър Сити, в която спря Давид Силва, а "артилеристите" победиха шампиона с 2:0.

Стремителният прогрес на полузащитника накара Венгер да оформи предложение за нов договор, тъй като действието на текущото съглашение изтича в края на месец май.

"Видях колко забележително той се подобрява по време на тренировките и преди да го отправя под наем му казах, че ще му дам шанс, но само след като получи игрова практика в друг клуб. Той прие това предизвикателство, върна се при нас и сега показва добра игра. Наистина, предложихме му нов договор и съм убеден, че Франсис ще подпише", заяви Венгер.

 

  Сподели
117