Дани Кики: Не съм от тези, които щом ЦСКА ги покани и свалят гащите


.

Дани Кики: Не съм от тези, които щом ЦСКА ги покани и свалят гащите

Дани Кики е един от най-ексцентричните играчи не само в Локо (Пд), но и в цялата „А“ група. След слуховете, че преминава в ЦСКА, „Меридиан Мач“ го потърси да разясни ситуацията.

- Дани, може ли вече да те поздравим като играч на ЦСКА?


- Не, не съм подписвал договор с никой. Нито един човек от ръководството на ЦСКА не се е свързал с мен. Не знам защо навсякъде се пише, че аз, Митко Илиев и Кирил Акалски сме играчи на ЦСКА. Би трябвало някой от шефовете на „армейците“ да е контактувал с нас, но това не се е случило.


- И все пак има ли интерес от страна на ЦСКА към теб?


- Преди Коледа бях в София при Галя Топалова и тя ми разкри, че има интерес от ЦСКА към мен, Митко Илиев и Акалски. Лично собственикът на „армейците“ Димитър Илиев е попитал какви са възможностите да заиграем при него. Но знаете, че при трансферен прозорец запитвания колкото искаш, а реалните оферти са почти нулеви.


- Ако все пак се стигне до някаква договорка между двете ръководства, би ли преминал в ЦСКА, или имаш по-примамливи оферти от други отбори?


- Може да прозвучи странно, но не съм като всички футболисти, които чуят ли ЦСКА, хвърлят фланелките и гащетата на бившите си отбори и бягат към София. Сърцето ми е отдадено на Локомотив (Пд). Това е отборът, за който винаги съм искал да играя. Какво като е ЦСКА, аз все още съм млад и по-добре да играя някъде, отколкото да търкам скамейката. Наистина съм длъжник на нашата публика, затова за момента предпочитам да остана на "Лаута".


- Какви са мотивите ти да предпочетеш един отбор под чертата, отколкото столичен гранд?


- Пак ще кажа, че е по-добре да си лидер или човек, който е обичан от една публиката, отколкото да се доказваше две години някъде. Вижте колко играчи отидоха в по-големи отбори и кариерата им приключи. Не мисля, че съм показал качествата си и затова искам да остана в Локомотив. Има време за всичко. Нека от ЦСКА не се обиждат. Ако Бог покаже, в бъдеще може и да играя на "Армията", защо не.


- Да не би някой от новото ръководство да е разговарял с теб и да те е убедил, че все още има какво да дадеш за Локомотив (Пд)?


- Никой от евентуалните нови шефове не ме е потърсил за разговор. В момента положението е такова, че хората от ръководството вероятно имат други проблеми и не са стигнали до разговор с мен. Да не говорим, че има празници – Коледа, Нова година.


- Да те върна на темата за ЦСКА. От финансова гледна точка това ще е голяма стъпка за теб.


- Да кажем, че ще взимам повече пари в ЦСКА, но няма да играя. Да не забравяме, че Локо има нов собственик в лицето на г-н Динев и със сигурност при него условията ще бъдат по-различни. Времето ще покаже, но засега съм категоричен, че искам да остана под тепетата.


- Да не би проблемът да идва оттам, че марката „ЦСКА“ тежи прекалено много?


- Мисля, че ме познавате. Не се страхувам от нищо и никого. Глупаво е един играч, който иска да просперира, да го е страх от по-голям отбор. Мен от конкуренция не ме е страх.


- Как оценяваш смяната на собствеността в Локо?


- Коко Динев е показал, че милее за футбола, а това е много важно за успехите на един отбор.


- Новият наставник в Локомотив (Пд) се казва Наджи Шенсой, който е темпераментен, прям и не търпи лигльовците. Ще намериш ли общ език предвид това, че понякога дисциплината ти куца?


- Вече съм на възраст, на която трябва да улягам. Така че от Нова година си пожелавам да стъпя здраво на крака и да не мисля за разхищенията.

НИКОЛАЙ БОЖАНОВ (Меридиан Мач)

  Сподели
332