УЕФА изпрати следовател във връзка със скандала в българския футбол


Н. Гавазов

УЕФА изпрати следовател във връзка със скандала в българския футбол

Следовател № 1 на УЕФА Урс Клусер пристигна в България във връзка с разследването за "черно тото" в българския футбол. Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември. Разпитани са множество свидетели и също така са извършени претърсвания и изземвания в шест града в страната.

По-рано днес стана известно, че в резултат на горепосочените действия на Специализираната прокуратура, деветима са задържаните по подозрение за участие в групата за манипулиране на резултатите от спортни събития. МВР отказва да разкрие самоличността на заподозрените, но в пространството се сочат имената на втория капитан на ЦСКА Александър Тунчев, голмайсторът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров, защитникът на Черно море Кирил Котев и Георги Вълчев също от Локомотив Пловдив.

Задържаните ще лежат зад решетките в следващите минимум 24 часа. Работата по случая продължава, а в следващите дни може да има и още задържани и в други градове на страната.

 

  Сподели
194