ЦСКА с победа, Левски се дъни преди дербито (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА с победа, Левски се дъни преди дербито (видео)

Локомотив Пловдив и Левски завършиха наравно 1:1, в среща от 12-ия кръг на първенството, която се игра на стадион "Локомотив" в пловдивския парк Лаута. Мигел Бедоя откри за Левски в 42-та минута, а Мартин Камбуров изравни в даденото от съдията продължение на мача.

В 19-та минута Роман Прохазка шутира, но вратарят спаси. В 22-та минута бе отсъден фаул в полза на Левски от дясно по атаката. Топката бе центрирана в наказателното поле, Аймен Белаид игра с глава и насочи топката към Аниете, който обаче бе в положение на засада.

В 27-та минута Бирсент Карагерен се освободи добре в наказателното поле, успя да върне назад, около границата на наказателното поле, където Янко Сандански стреля, но твърде неточно, високо и страни от вратата. В 32-та минута се получи добра атака за Левски от ляво, Луис Педро напредна, навлезе в наказателното поле, след което върна назад към Георги Сърмов, но атаката загуби остротата си.

В 36-та минута след добър пробив на Луис Педро Богомил Дяков изчисти в корнер. След неговото изпълнение Пламен Крумов отправи удар към долния ляв ъгъл на вратата на Господинов, но стражът изби. Последва нов корнер, след който не последва нищо.

В 42-та минута след центриране на Пламен Крумов от дясно по трева, топката стигна до Антонио Аниете на близката греда, който спря технично и върна малко назад с пета към Мигел Бедоя, който с левия крак прати топката в мрежата – 1:0 за Левски. Минута преди края на първата част шут на Аниете отиде в аут.

 

След почивката, в 50-та минута Роман Прохазка пусна добър пас към Антонио Аниете, но бе маркирана засада. Испанецът показа несъгласие с това решение на страничния рефер. В 54-та минута след хубава контраатака за Левски Луис Педро тръгна на скорост, можеше да комбинира с Антонио Аниете, но предпочете да действа сам и сбърка.

В 58-та минута бе отсъдена нова спорна засада, маркирана на Антонио Аниете. Испанецът протестира, заради което получи жълт картон. В 74-та минута Мигел Бедоя навлезе в наказателното поле, а Йордан Господинов излезе напред. Бедоя обаче не успя да отправи прехвърлящ удар, а изстрелът му рикошира в тялото на стража на домакините. В 88-та минута Емерик де Врийзе шутира, но Пламен Илиев спаси.

В даденото от съдията продължение на мача след пас от дълбочина, топката бе центрирана в наказателното поле на Левски и се получи се разбъркване, Мартин Камбуров получи топката и от 12-13 метра прати топката в мрежата – 1:1.

В същото време ЦСКА победи Литекс с 2:0 и по този начин продължава да бъде лидер в класирането. В 17-ата минута Тунчев се разписа с глава, засичайки центриране на Луис Соареш, а в края на мача Бергонси вкара изключително красив гол с удар от над 30 метра. В следващия кръг е дербито между ЦСКА и Левски.

Снимка: Официален сайт на Левски 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
113