Лудогорец без проблеми срещу Литекс (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец без проблеми срещу Литекс (видео)

Литекс не успя да се противопостави на Лудогорец и загуби с 1:4 гостуването си в Разград. Момчетата на Красимир Балъков се хвърлиха здраво и агресивно в дербито, но им липсваше креативност и острота в предни позиции, докато домакините наказваха грешките им в дефанзивен план. Ловчанлии все пак успяха да създадат няколко положения, но не ги реализираха. Единственият гол за Литекс бе дело на колумбиеца Асприля в последните секунди на мача.

Литекс излезе с основния си състав, който бе в основата на успешната серия напоследък. За разлика от мача с Хасково, в титулярната единадесеторка се завърнаха възстановените от леки травми Никола Колев в средата на терена и Винисиус Баривиера на вратата.

След оспорваното начало, в 12-та минута Лудогорец съумя да се възползва от колективна грешка на ловчанлии в дефанзивен план и Марселиньо откри резултата. Той се озова непокрит на задна греда и от въздуха засече центриране за 1:0.

Литекс опита да отвърне с контраатаки и на 2-3 пъти успя да стигне в опасна близост до пенала на домакините, но оранжевите нямаха прецизност в завършващия удар и пас. Натискът на разградчани пък доведе до греда на Абало, който нацели левия страничен стълб в 32-та минута.

Малко по-късно Баривиера прояви рефлекс при шут отблизо на Марселиньо. В последната минута на първото полувреме Лудогорец успя да покачи на 2:0 след гол на Михаил Александров. Той стреля от воле от границата на пенала, топката леко рикошира в крака на Гълъбов и влезе във вратата на Баривиера.

Литекс се активизира след почивката и имаше удобни шансове да намали резултата. Първо Джордан се засуети с обработването на топката и атаката пропадна, а в 56-та минута и късметът покри разградчани. След изпълнение на корнер техен футболист изчисти от голлинията удар на Гълъбов, а при добавката Страхил Попов с глава би над вратата.

Устремът на ловчанлии обаче беше попарен с нов гол на Лудогорец. След отлична атака по десния фланг, в 63-та минута топката бе центрирана в малкия пенал, където Хамза не сбърка и вкара за 3:0.

В 70-та минута перфектна намеса на Баривиера предотврати ново попадение, но бразилският страж с котешки рефлекс изби удар от упор на Хамза. В 73-та минута оранжевите изтърваха ново положение пред вратата на Стоянов. При създалото се меле след корнер, последователно Джордан и Гълъбов не можаха да намерят пътя към мрежата през купа от играчи в зелено.

В 90-та минута резервата Вандерсон успя да се пребори в наказателното поле и с глава вкара за 4:0. В даденото от съдията продължение, Литекс успя да вкара почетен гол. Пробив на Васил Божиков отляво завърши с центриране и Асприля с глава оформи крайното 4:1.

Снимка: Официален сайт на Литекс

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
205