Левски ще вземе столичното дерби със Славия


FUTBOL-TV

Левски ще вземе столичното дерби със Славия

Левски - Славия
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 14.09.2014г.
Час: 20:15
Съдия: Таско Тасков

Левски приема Славия в най-старото столично дерби, което е от програмата на 8-ия кръг на "А" група. Двубоят ще се играе без фенове заради наказание на "сините" от БФС. Въпреки това символичните домакини са фаворити за успеха, най-вече заради многото проблеми с контузени играчи в състава на "белите" и логичната прогноза е за знак 1.

Дни преди мача френският нападател Наджиб Амари подписа двугодишен договор с Левски. Играчът изкара кратък пробен период при "сините" и бе одобрен от директора и треньор на Левски Георги Иванов. През миналия сезон Наджиб Амари игра за румънския ЧФР Клуж, а преди година защитаваше цветовете на Черноморец Бургас. Амари ще има право да играе срещу Славия. Офанзивният полузащитник оставя добри впечатления по време на тренировките и е твърде вероятно да стартира като титуляр срещу "белите“ в неделя. Това на практика ще бъде негов дебют със синята фланелка.

Очаква се Пламен Илиев да застане на вратата за Левски. Той не е пазил от началото на сезона, защото счупи крак по време на лятната подготовка. Илиев се възстанови и дори и игра в контролата с Ботев Враца по време на паузата за европейските квалификации.

Антонио Аниете бе под въпрос за предстоящата среща, но в крайна сметка се оказа, че е напълно готов за дербито. В състава на "сините" не се очакват изненади и Георги Иванов-Гонзо ще заложи на добре позната схема и що-годе очакван състав.

Един от основните футболисти на Славия от началото на сезона е с травма и ще бъде извън терените за два месеца. Халфът Станислав Генчев е с разкъсани влакна в бедрото, след като се контузи при загубата на тима с 0:2 от Литекс в седмия кръг от първенството. Това ще бъде тежък удар върху новия треньор на "белите“ Иван Колев, тъй като от началото на сезона опитният футболист няма пропуснат мач в халфовата линия на тима.

Генчев се присъединява към списъка с контузени, където са Георги Петков, Карлос Фонсека и Стефан Велков. Вратарят на столичани се възстановява от травма и вероятността да играе срещу бившия си тим е минимална. Лятното попълнение Фонсека пък ще отсъства още един месец. Младият талант на славистите Стефан Велков лекува скъсана връзка в коляното и скоро няма да бъде на линия в защитата на тима.

"Приятно изненадан съм от трудолюбието на играчите на тренировките. Притеснен съм от четиримата контузени. Ще опитаме да компенсираме тяхната липса. Не съм работил близо до Гонзо, но пък работех с Боримиров. Виждам колко сериозно се трудят. Трябва да се уважава техния труд. Подозирам, че Левски ще бъде по-силен, отколкото беше преди паузата. Не искам да си помислям дори за съдийството. До края на деня ще се разбере дали ще подпишем с новите – Намуши, Касай и Трифонов“, заяви Иван Колев.

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

10 август Берое - Левски 2:1 (А група)
17 август Левски - Ботев Пловдив 2:1 (А група)
24 август Литекс - Левски 3:0 (А група)
29 август Левски - Черно море 1:0 (А група)
06 септември Левски - Ботев Враца 2:0 (Приятелска среща)

Славия:

09 август Локомотив София - Славия 1:0 (А група)
16 август Славия - Берое 0:2 (А група)
24 август Ботев Пловдив - Славия 2:0 (А група)
30 август Славия - Литекс 0:2 (А група)
05 септември Славия - Верея 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Славия

126 срещи
63 победи за Левски
43 равенства
20 победи за Славия
Голова Разлика: 218:125 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262