Левски обърна Ботев с гол в последната минута (видео)


FUTBOL-TV

Левски обърна Ботев с гол в последната минута (видео)

Левски победи Ботев Пловдив с 2:1, в среща от петия кръг на първенството, която се игра на стадион "Георги Аспарухов". Цветелин Чунчуков откри резултата за гостите през първото полувреме в 19-та минута, но след почивката "сините" обърнаха мача с голове на Владимир Гаджев в 50-та и Луис Педро в 93-та минута. Двубоят се игра през празни трибуни заради наказание на Левски. Дебют на вратата на сините направи Александър Любенов.

Още в 4-та минута добър удар отправи Стефан Велев, но Михаил Иванов бе на мястото си и спаси. След две минути Сърмов шутира след добър пас на Владимир Гаджев, но право в ръцете на Михаил Иванов. В 13-та минута Орачев центрира към далечната греда, там Стефан Велев свали топката към Гаджев, който с глава я насочи към Антонио Аниете. Испанецът отправи удар, но Балтанов пресече топката. Останаха съмнения, че футболистът на пловдивчани е играл с ръка, сините имаха претенции за дузпа. Станислав Тодоров обаче не ги уважи.

В 19-та минута след корнер от ляво на вратата на Левски, Иршак върна към точката на дузпата. От там се получи разбъркване в наказателното поле. Стефан Велев, вместо да изчисти топката напред я върна назад, а Цветелин Чунчуков се възползва и откри с глава – 0:1. В 22-та минута след центриране от дясно, Луис Педро засече с глава, но ударът му мина в страни. В 33-та след шут на Гаджев се получи се рикошет. Топката попадна в Аниете, който отправи силен удар, получи се нов рикошет в тялото на Пламен Николов, а Мишо Иванов изчисти със сетни сили в корнер. След неговото изпълнение Сърмов отправи слаб удар, който не затрудни Мишо Иванов.

В 38-та минута неточен удар отправи Гаджев, минал над напречната греда.  В 44-та минута Пламен Крумов центрира, а Лазар Марин изчисти в корнер. Отново останаха сериозни съмнения за игра с ръка на играча на пловдивчани, но въпреки новите протести на "сините" Станислав Тодоров отново посочи играта да продължи.

След почивката, в 47-та минута Домовчийски шутира от сериозна дистанция, но над напречната греда. Три минути по-късно Владимир Гаджев отправи невероятен удар с десния крак от 35 м и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Мишо Иванов – 1:1. След още 7 минути Владимир Гаджев изпълни корнер за Левски. Георги Сърмов игра с глава, а ударът му срещна последователно първо напречната, а след това и левия страничен стълб на Иванов. В 74-та минута Гаджев изпълни фаул, но стреля в стената. Топката стигна до влезлият Антон Огнянов, той центрира в наказателното поле на Ботев, където Аниете свали към Аймен Белаид, но той не отправи добър удар. Три минути по-късно Аниете получи добре топката в наказателното поле, но вместо да тръгне да отиграва сам, реши да пусне успореден пас на голлинията. Там нямаше негов съотборник, и така топката бе изчистена напред. В крайна сметка тя попадна в Гаджев, който стреля, но ударът му мина в страни от десния стълб.

В даденото от съдията три минутно продължение на мача влезлият като резерва Роман Прохазка напредна от дясно, центрира в наказателното поле, а Луис Педро с глава се разписа в долния десен ъгъл на вратата на "канарчетата" – 2:1.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
242