Ако ЦСКА иска Мораес, трябва да заплати 10 милиона


Н. Гавазов

Ако ЦСКА иска Мораес, трябва да заплати 10 милиона

Ако ЦСКА сега иска Жуниор Мораес за свой нападател, трябва да приготви 10 милиона евро, съобщава вестник "Труд" в днешния си брой. Според медията, такава е сумата, която Металург Донецк е обявил като минимум за голмайстора си.

След победата с 4:0 над Хасково председателят на надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов обяви, че по всяко време Мораес е добре дошъл в отбора. "Тук е неговият дом - каза шефът. - Жуниор е от тези играчи, които оставят следи. Примери са Тодор Янчев и Валентин Илиев."

Но естествено за завръщане е повече от абсурдно да се говори при настоящите обстоятелства. Мораес надълго говори с треньора Стойчо Младенов в часовете преди мача, а след това направи фурор на стадиона. В сектор "В" издигнаха плакат с подкана към бразилеца да се върне. А Мораес дълго раздаваше автографи. Бразилецът игра по-малко от година за ЦСКА, но непрекъснато демонстрираше любовта си и стана един от любимците.

Неговото място е на път да заеме румънският младежки национал Сержиу Буш. Срещу Хасково нападателят вкара гол в трети пореден мач и чу многократно името си от трибуните. Дебютно за ЦСКА се разписа националът на Люксембург Аурелиан Жоаким, а след точно 90 дни отсъствие заради травма заби и капитанът Валентин Илиев. Бисерът на вечерта бе на глобения в миналия мач Тони Силва - удар от 30 метра. Дебют направиха бразилецът Жуан Фелипе и холандецът Сандрино Мисиджан. А мачът беше лек за ЦСКА, тъй като новакът Хасково по никакъв начин не затрудни лидера.

 

  Сподели
72