Хубчев: Левски не ме изненада


Н. Гавазов

Хубчев: Левски не ме изненада

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев изрази задоволството си от видяното на мача срещу Левски в рамките на четвъртия кръг на А група. Както е известно, беройци победиха съперника си с 2:1 и се изкачиха на седмо място в класирането, изпреварвайки с точка снощния си съперник. Специалистът похвали футболистите за победата и ги призова да работят още по-усърдно за следващите срещи.

"Ще си позволя да изкажа едно лично мнение. В предните мачове смея да кажа, че и игрово доминирахме. Знаем, обаче, как се развиха тези срещи. Сега на първо четене предоставихме инициативата след 2:0 на Левски, но в крайна сметка победихме. Не знам кое е по-добре, но май това днес." - каза Хубчев за официалния сайт на Берое.

"Чак толкова слабо не играхме. В сравнение с другите три мача - да, но иначе много силно. Не се хващайте буквално за думите ми. Може би имаше и напрежение. Опитахме се цяла седмица да не мислим за това и само да се тренира и да се работи. Те също четат пресата и се движат между хора. Може би това е една от причините." - допълни треньорът.

"Отборът на Левскине ме изненада с нищо. Те в момента нямат кой знае какви опции. Горе-долу очаквахме да е така." - сподели още той.

"Ако вземем предишните два мача и ги сравним с днешния. Това, което ни липсваше бе волята да отидеш до край. Чисто игрово бяхме по-добри и от Ботев и от Литекс, но като че ли нямахме тази воля да се преборим докрай. От доста време волята е една от най-силните черти на момчетата. Днес това се появи - тази воля, този хъс за победа на всяка цена, с цената на всичко. Може би това ни липсваше в Ловеч плюс спортният шанс, без който не може." - обясни наставникът.

"Ако трети мач се беше получило така, че да получим гол в края, щяхме сигурно в болницата да правим пресконференция. Като развитие напълно нормално. Поне аз се опитвам да не мисля за тези неща. Това, обаче, няма как да не е натежало от психологическа гледна точка. Няма начин да не им е минало през главата: "Леле майко, сега какво става ако пак ни вкарат." Нормално е." - допълни Хубчев.

"Феновете и вестниците говорят, че има напрежение между мен и Мапуку? Пълни глупости! Както в 90% от спортната преса. Абсолютни глупости и простотии са, че има напрежение между мен и треньорския щаб. Аз не съм длъжен с Вас да коментирам простотиите, които се говорят. Аз съм цял ден с тези хора. Аз ги знам и ги виждам как тренират. Мен ме интересува кой как тренира. На база на това той ще играе. Който се сърди и се прави на голяма звезда, другия мач няма да играе. Ако трябва, и Мапуку няма да играе. Това, че си имате Вие някакви лични мнения - запазете ги за себе си. Ако станете треньори, правете, както вие искате. Не е много добра оценката ми за Мапуку днес. Щом според Вас е разковал Левски значи сте голям специалист." - сподели специалистът.

"Изгледах три пъти гола на Левски сега преди да се кача. Разбирам подвъпроса, но не бих го отдал на грешно заставане на Веселин Пенев. За мен това е голяма случайност, както и гола в Ловеч за Литекс. Такъв карамбол ще стане един път, но не го отдавам на страх или неправилно заставане." - каза още треньорът на Берое.

"Макенджиев наистина се справи." - съгласи се с журналистите Хубчев.

"Много е рано да мислим за Славия. Все пак Левски побеждаваме. Отървахме се от една такава серия. Не трябва да се успокояваме. Това е най-важното. Точно обратното - по-сериозно в тренировките и още по-сериозно в мачовете." - завърши специалистът.

 

  Сподели
130