ЦСКА с победа, Левски с поражение


FUTBOL-TV

ЦСКА с победа, Левски с поражение

ЦСКА победи Хасково с 4:0 в среща от 4-ия кръг на "А" група. По този начин "армейците" се бетонираха на първата позиция в класирането. Точни за ЦСКА бяха завърналият се капитан Валентин Илиев и Тони Силва през първата част и Йоаким и Буш в края на второто полувреме. Най-забележителен бе голът на Силва, който бе реализиран след топовен удар от близо 30 метра. Иначе ЦСКА можеше да победи и с по-категоричен резултат, но Буш нацели и греда, а колегите му в атака на няколко пъти стреля извън целта.

В същото време Левски загуби от Берое в Стара Загора с 1:2. "Сините" могат да се сърдят на вратаря си Стефано Кунчев, който не реагира добре и при двата гола. И трите гола паднаха през първото полувреме, като за домакините на два пъти се разписа Жуниор Мапуку, а за "сините" точен бе Валери Домовчийски.

Още 6-та минута Берое поведе в резултата, след като Самир Аясс центрира по земя в наказателното поле на Левски, където Стефано Кунчев не се намеси добре и изпусна топката, която попадна в Жуниор Мапуку, който отблизо вкара за 1:0. Три минути по-късно Салим Керкар центрира, топката стигна до Самир Аясс, който стреля, но в тялото на Белаид.

В 19-та минута Антонио Аниете пусна перфектен извеждащ пас към Мигел Бедоя, който излезе сам срещу Благой Макенджиев, но вратарят на Берое успя да спаси. Минута по-късно Владимир Гаджев стреля от фаул от около 20 метра, но право в стената. След още една минута Луис Педро получи топката в пеналта, но Иво Иванов се намеси решаващо и успя да предотврати по-голяма опасност пред вратата на Благой Макенджиев.

В 22-та минута резултатът стана 2:0 за Берое. Тогава Стефано Кунчев направи втора грешка, като подари топката на Жуниор Мапуку, който го преодоля и след това на празна врата вкара за 2:0. Три минути по-късно Жуниор Мапуку излезе сам срещу Стефано Кунчев, но завършващият му удар не намери очертанията на вратата.

В 26-та минута Владимир Гаджев стреля от границата на наказателното поле на Левски, но топката излезе в аут. Десет минути по-късно след полувисоко центриране от фаул на Гаджев в наказателното поле на Берое, топката стигна до Валери Домовчийски, който с премерен удар по диагонал изпрати кълбото в десния ъгъл на вратата на Благой Макенджиев – 2:1. В 42-та минута се получи голямо разбъркване в наказателното поле на Берое, но Мапуку се намеси и успя да изчисти топката. Минута по-късно опасен пробив на Антонио Аниете, който навлезе в наказателното поле на Берое и пусна прострелен пас, който бе успореден на голлинията, но нито един футболист в синьо не успя да засече топката. В последната минута на първата част след далечен удар на Салим Керкар, топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Стефано Кунчев.

След почивката, в 50-та минута след удар на Аниете от пряк свободен удар, топката мина над вратата. В 60-та минута след центриране в наказателното поле на Берое, Луис Педро стреля с глава, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Благой Макенджиев. В 81-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Берое, Аниете можеше да направи завършващ удар, но не успя да нацели добре топката и тя бе избита. Четири минути преди края на мача след далечен удар на Радослав Димитров, топката срещна левия стълб на вратата на Берое.

Снимка: Официален сайт на Берое Стара Загора

  Сподели
151