Литекс и ЦСКА няма да се победят на старта на


FUTBOL-TV

Литекс и ЦСКА няма да се победят на старта на

Литекс - ЦСКА
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 20.07.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Ивайло Стоянов


Литекс приема ЦСКА на стадиона в Ловеч в двубой от 1-ви кръг на "А" група. Двата тима играха в турнира Лига Европа само преди броени дни, а другата седмица им предстоят реванши. Всичко това е една добра предпоставка за равенство. Очакванията са и двата тима да бъдат доволни на спечелена една точка при стартирането на сезона и след това бързо да се насочат погледите към евроучастието. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Повече проблеми има в състава на ЦСКА. Треньорът Стойчо Младенов почти няма здрави защитници на разположение за този двубой. Трайно контузен е капитанът Валентин Илиев. С травма е още Сашо Тунчев, а под въпрос е и третия централен бранител - Пламен Крачунов. Еденилсон Бергонси пък изтърпява наказание за един двубой още от миналия сезон и също ще пропусне визитата на "оранжевите". Единствените сигурни бранители са Апостол Попов и Венци Василев, а в случай, че Крачунов не е готов, тогава шанс за изява ще получат някои от новите попълнения.

Тони Силва също получи контузия в мача със Зимбру и бе принудително сменен. Той няма да играе срещу Литекс, а на негово място ще се включи Карачанаков. Иван Маркович скъса кръстни връзки и ще е извън терена поне 3-4 месеца, а Жуан Фелипе има визови проблеми и не може да бъде използван в официални срещи.

"Литекс ще бъде основният конкурент на Лудогорец за шампионската титла този сезон. Това е един тим, който всички го спрягаме да бъде конкурент за титлата, да се бори с Лудогорец, защото това са двата най-добри отбора. Те само надграждат, имат финансова стабилност, имат бази, имат всичко. Ние без пари миналата година направихме отбор, който изненада всички, тази година отново ще направим отбор, ще направим така, че феновете отново да бъдат щастливи", каза Стойчо Младенов преди предстоящия двубой.

Колегата му Красимир Балъков вероятно ще заложи на двамата бивши любимци на агитката на ЦСКА - Омар Косоко и Джаксън Менди. Двамата напуснаха ЦСКА заради липсата на пари и набързо парафираха с тима от Ловеч. Косоко обаче вероятно ще се включи в игра след почивката, заради натрупаната умора от мачовете в Лига Европа.

“В ЦСКА дойдоха много нови състезатели, но аз познавам много добре Стойчо Младенов. Той също изисква от своя отбор агресивност, има свой начин на игра. Ние сме наясно с играта на ЦСКА, нагласили сме се и искаме от първата  минута да сме концентрирани на терена. Надяваме се да стане хубав мач. Аз обаче не смятам да правя промени в състава, заради недоволство от някои играчи. Имаме много мачове е и  в тях ще използваме всички футболисти. Сигурно утре ще пуснем някои свежи състезатели. Разчитам на всички, които са в отбора и всеки един от тях трябва да е готов във всеки един момент да влезе и даде всичко от себе си. Не ме е страх как ще завърши мача с ЦСКА. Във футбола всичко е възможно, а и все пак излизаме срещу ЦСКА. Очаквам динамичен, здрав двубой. Нямам никакви негативни мисли в главата си, подготвени сме и излизаме за победа. Не вярвам, че със Стойчо Младенов може да се изненадам тактически и игрово в този мач. Изненада може да има само от самите футболисти, ако те са по-агресивни и вкарат  повече голове. Да се надяваме, че при нас този път ще есе получат нещата. Миналия мач нямахме късмет с реализацията, надявам се срещу ЦСКА да сме си взели поука и да коригираме  тези грешки. Виждам, че в лицата на футболистите има желание, което е много важно след една такава загуба", сподели Балъков.



ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЦСКА 1:1



Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

21 юни Литекс - Турново 3:1 (Приятелска среща)
26 юни Славия - Литекс 0:2 (Приятелска среща)
03 юли Верис - Литекс 0:0 (Лига Европа)
11 юли Литекс - Верис 3:0 (Лига Европа)
17 юли Литекс - Диошгьор 0:2 (Лига Европа)

ЦСКА:

02 юли ЦСКА - Роял Уайт Стар 0:1 (Приятелска среща)
05 юли ЦСКА - Брюж 3:2 (Приятелска среща)
08 юли ЦСКА - Генк 0:2 (Приятелска среща)
12 юли ЦСКА - Берое 0:0 (Приятелска среща)
17 юли ЦСКА - Зимбру 1:1 (Лига Европа)

Досегашни срещи: (само за А група)

Литекс - ЦСКА
42 срещи
14 победи за Литекс
12 равенства
16 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 44:42 за ЦСКА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
267