Литекс ще се справи с Левски


FUTBOL-TV

Литекс ще се справи с Левски

Литекс - Левски
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 17.05.2014г.
Час: 15:30
Съдия: Ивайло Стоянов


Литекс приема Левски на стадиона в Ловеч в последен мач за това футболно първенство. "Оранжевите" ще търсят задължителна победа в този кръг, която да ги остави на второ място в класирането. Ако сторят това, играчите на Миодраг Йешич ще спечелят сребърните медали в първенството. Това, освен всичко друго, ще им определи включване от втория предварителен кръг в турнира Лига Европа. Третият в крайното класиране на шампионата ни и загубилият финалист за Купата - Ботев Пловдив ще се включат още от първия предварителен кръг в надпреварата. Преди утрешните срещи Литекс има точка преднина пред ЦСКА в борбата за второ-трето място. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Тимът от Ловеч няма проблеми преди тази среща и Йешич ще може да разчита на най-добрите си играчи. По всяка вероятност треньорът ще заложи на Джордан в атаката на отбора, тъй като при евентуален гол той ще заеме еднолично първата позиция за голмайстор на А група през сезона. В противен случай той ще остане с равен брой попадения с Мартин Камбуров, който утре със сигурност няма да играе срещу ЦСКА, тъй като не попадна в групата на своя тим.

"За всеки мач казвам, че се опитваме да взимаме максимума. В събота ще се опитаме да спечелим последния мач. След това ще видим на коя позиция сме. Мисля, че няма значение дали сме втори или трети, защото квалификацията за Европа започва в началото на юли. Нашият отбор ще стартира подготовка на 2-и юни. Имам планове, но след последния мач ще говорим с началниците и собственика на клуба. Нормално е да има планове за футболисти, които ще дойдат или ще си отидат“, каза Миодраг Йешич.

Капитанът на Левски Станислав Ангелов се завръща в състава за гостуването на Литекс. Пелето е възстановен от травма и попадна в групата от 18 футболисти на "сините". Това по всяка вероятност ще бъде последен мач за 36-годишния универсален футболист с екипа на Левски. За гостуването на Литекс старши треньорът Елин Топузаков няма да може да разчита на контузените Дъстли Мюлдер, Аймен Белаид, Кристовао Рамос и на оперирания вчера заради травма на ръката Пламен Крумов. Халфът Кевин Бру не влиза в сметките на Топузаков и още през миналата седмица беше пратен да тренира с юношите на клуба.


ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЛЕВСКИ 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

18 април Черно море - Литекс 1:1 (А група)
27 април Литекс - Лудогорец 0:0 (А група)
04 май ЦСКА - Литекс 2:0 (А група)
08 май Литекс - Ботев Пловдив 3:0 (А група)
11 май Локомотив Пловдив - Литекс 0:5 (А група)

Левски:

21 април Левски - ЦСКА 1:3 (А група)
26 април Ботев Пловдив - Левски 2:0 (А група)
01 май Левски - Локомотив Пловдив 2:1 (А група)
07 май Черно море - Левски 1:2 (А група)
11 май Левски - Лудогорец 2:3 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Литекс - Левски

41 срещи
10 победи за Литекс
13 равенства
18 победи за Левски
Голова Разлика: 63:44 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
396