Ботев Пловдив също победи Левски (видео)


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив също победи Левски (видео)

Левски загуби с 0:2 гостуването си на Ботев (Пловдив), в среща от 35-ия кръг на първенството, която се игра в Коматево. Головете отбелязаха Алесандру Куртеан (42-ра минута) и Иван Цветков (89-та минута).

Левски започна днешната среща с Горан Блажевич на вратата, а пред него в отбрана бяха Пламен Крумов, Дъстли Мюлдер, Даниел Димов и Мики Орачев. В халфовата линия стартираха Владимир Гаджев, Орлин Старокин, Радослав Цонев, Ларсен Туре и Владислав Мисяк, а на върха на атаката бе Цветан Генков.

В 3-та минута Лукин фаулира Пламен Крумов в дясно от наказателното поле на Ботев. Гаджев изпълни, но "канарчетата" изчистиха. В 8-та Анисе изведе Хамза зад защитата, но Блажевич го пресрещна и изчисти.

В 26-та минута Вандер стреля от дистанция, но Блажевич без трудности улови. В 33-та Мики Орачев получи разтежение и бе заменен. На негово място се появи Рикардо Нунеш. В 40-та минута Куртеан опита удар от дистанция, но над напречната греда на Левски.

Две минути по-късно Феребори Доре напредна от ляво, комбинира с навлизащия на скорост Хамза, който опита удар, но Блажевич го блокира. След това двама бранители на Левски се намесиха, получи се разбъркване, Куртеан се възползва и отбеляза от няколко метра – 1:0 за Ботев.

След почивката, в 50-та минута Старокин стреля отдалеч, но не затрудни Стаховяк. Три минути по-късно Ларсен Туре осъществи продължителен рейд отдясно, върна към Старокин, който от дъгата на наказателното поле стреля много неточно. След още две минути Туре остана сам срещу Стаховяк, но шутира в краката му.

В 57-та минута Вандер центрира от корнер и намери Хамза, който плонжира и игра с глава, но неточно. В 63-та Хамза комбинира с Доре, той финтира бранител на Левски, но с левия си крак прати топката в аут. В 75-та минута Божинов спря на гърди и подаде към Старокин, който обаче не успя да отиграе добре. Две минути по-късно Мисляк изведе Божинов на добра позиция, той стреля, но в страни от вратата.

В 80-та минута Пламен Крумов изпълни фаул отляво, но Анисе изчисти, топката стигна до Радослав Цонев, който стреля, но се получи рикошет в Лукин. Две минути по-късно Пламен Крумов финтира защитник и стреля, след рикошет топката излезе в корнер. След още една минута Валери Божинов отново бе неточен от няколко метра.

Минута преди края на мача Феребори Доре се измъкна от опеката на Димов и от аутлинията върна към влезлия Иван Цветков, който отблизо технично прати топката в мрежата – 2:0 за Ботев. В даденото от съдията продължение Доре излезе сам срещу Блажевич, но стражът на Левски опази вратата си.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
214