Ботев ще бие Левски в Пловдив


FUTBOL-TV

Ботев ще бие Левски в Пловдив

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Спортен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 26.04.2014г.
Час: 16:15
Съдия: Цветан Кръстев


Ботев Пловдив приема Левски в среща от 9-ия кръг на плейофната фаза на А група. "Сините" имат положителен баланс срещу "канарчетата" на Мъри Стоилов, но когато срещата се играе в града под тепетата "жълто-черните" по-често триумфират в последните среши. Най-пресен спомен за това са мачовете между двата тима от турнира за Купата на България, когато Левски взе двубоя на "Герена" с 3:1 и се виждаше как продължава напред, но в реванша пловдивчани се поздравиха с важен успех с 2:0 и отстраниха "сините". Играчите на Ботев дори стигнаха до финала, в който ще играят с Лудогорец. За предстоящата среща с Левски, Ботев е фаворит и логично Futbol-tv залага на знак 1.

"Сините" няма да бъдат подкрепяни от много свои фенове, които се чувстват обидени от поредната четвърта загуба във вечното дерби с ЦСКА. Бразилецът Рафаел Бастос пропусна днешната тренировка и е много вероятно да напусне тима. Той отпада от състава на Елин Топузаков за предстоящия мач, а наставникът на "сините" вероятно ще даде шанс за изява на няколко юноши. Добрата новина е, че в състава се завръщат Станислав Ангелов и Владимир Гаджев. Очаква се двамата да започнат сред стартовия състав.

Няколко промени се очаква да направи в състава си Станимир Стоилов за утрешния двубой. Припомняме ви, че четирима в състава му са застрашени от наказания. Ферибори Доре и Ромарио са с по 4 жълти картона, а Спрокел и Минев са с по 8 и са заплашени от наказание за 2 мача. Не е изключено някой от тях да бъде оставен на пейката, с цел да бъдат запазени за финала за Купата с Лудогорец. След тренировката на Ботев, Стоилов определи групата за мача, като Серкан Юсеин и Везалов не попаднаха в нея.


ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

06 април Ботев Пловдив - Литекс 2:1 (А група)
10 април ЦСКА - Ботев Пловдив 2:0 (А група)
16 април Ботев Пловдив - Локомотив София 3:1 (Купа на България)
19 април Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив 0:3 (А група)
23 април Локомотив София - Ботев Пловдив 0:1 (Купа на България)

Левски:

27 март Локомотив Пловдив - Левски 0:2 (А група)
06 април Левски - Черно море 1:0 (А група)
09 април Лудогорец - Левски 2:0 (А група)
12 април Левски - Литекс 1:2 (А група)
21 април Левски - ЦСКА 1:3 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
Ботев Пловдив - Левски
118 срещи
35 победи за Ботев Пловдив
18 равенства
65 победи за Левски
Голова Разлика: 220:137 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
271