Левски ще вземе дербито с Литекс


FUTBOL-TV

Левски ще вземе дербито с Литекс

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 12.04.2014г.
Час: 16:15
Съдия: Никола Попов


Левски приема Литекс на стадион "Георги Аспарухов" в двубой от 7-ия кръг на плейофната фаза на "А" група. Срещата се очаква с интерес, тъй като "оранжевите" имат нов наставник - бившият на ЦСКА Миодраг Йешич, който ще бъде посрещнат "топло" от феновете на "сините". Моментната форма на двата тима в момента е доста сходна, като единствено традицията кара Futbol-tv да заложи на знак 1. Както е известно тимът от Ловеч играе изключително трудно на стадиона на Левски и много рядко успява да отмъкне някоя друга точка.

Треньорът на Левски Елин Топузаков има малко проблеми преди този мач. Той няма да може да разчита на трима основни играчи. Аймен Белаид, Борислав Цонев и Владимир Гаджев натрупаха жълти картони в мача с Лудогорец. Очаква се за първи път от много време сред титулярите да попадне Рафаел Бастос. Бразилецът бе взет с огромни очаквания на "Герена“, но изявите са му епизодични. Полузащитникът обикновено влиза като резерва, а откакто Топчо е треньор не е почвал сред титулярите.

Твърде възможно е в състава на Левски да се завърне и друг легионер. Става дума за опитния Дъстли Мюлдер, който беше резерва срещу Лудогорец. Холандецът бе контузен през последните седмици и се възстанови преди няколко дни. Мюлдер се контузи в средата на миналия месец по време на последната загуба, която "сините“ допуснаха от ЦСКА. В случай, че Мюлдер почне титуляр, е възможно Пламен Крумов да бъде изтеглен в предни позиции.

Добрата новина в лагера на Литекс е завръщането на Страхил Попов. Той се подложи на ядрено-магнитен резонанс в клиника в София, след което се разбра, че няма разтежение, каквито бяха предварителните опасения. Попов, който до вчера беше единственият футболист в "А" група без смяна, напусна терена срещу Локомотив Пловдив в 66-ата минута, след като усети болки в адукторите, а очакванията бяха за разтежение. Прегледът показа, че има единствено възпаления. Очакванията са Попов да заеме мястото си на десен бек. Очакванията са Миодраг Йешич да не прави сериозни промени от стартовите 11, които победиха Локо Пловдив с 3:0 преди дни.

"За мен всяка една среща е трудна и важна и предполагам такава ще бъде настройката и в "синия“ лагер. Очаквам да ме посрещнат с много хубави думи (смее се). За мен това е нормално. Ако те не ме обичат, значи си върша работата добре и всичко е наред. Бих се притеснил само тогава, когато те се отнасят нормално с мен", заяви Йешич.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛИТЕКС 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

19 март Ботев Пловдив - Левски 2:0 (Купа на България)
22 март Левски - Ботев Пловдив 2:0 (А група)
27 март Локомотив Пловдив - Левски 0:2 (А група)
06 април Левски - Черно море 1:0 (А група)
09 април Лудогорец - Левски 2:0 (А група)

Литекс:

23 март Лудогорец - Литекс 3:0 (А група)
29 март Литекс - ЦСКА 0:1 (А група)
02 април Лудогорец - Литекс 2:1 (Купа на България)
06 април Ботев Пловдив - Литекс 2:1 (А група)
09 април Литекс - Локомотив Пловдив 3:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Литекс
40 срещи
18 победи за Левски
13 равенства
9 победи за Литекс
Голова Разлика: 62:42 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195