Левски отново с успех на Герена срещу Ботев (видео)


FUTBOL-TV

Левски отново с успех на Герена срещу Ботев (видео)

Левски победи Ботев Пловдив с 2:0, в среща от 28-ия кръг на първенството на "А" група, която се игра на стадион "Георги Аспарухов". Даниел Димов в 11-та и Димитър Макриев в 16-та минута отбелязаха головете за победата на "сините". Червен картон в края на мача получи Борислав Цонев.

Левски започна днешната среща с доста промени в състава си - Горан Блажевич застана на вратата, а пред него в отбрана бяха Станислав Ангелов, Павел Чмовш, Аймен Белаид и Рикардо Нунеш. В халфовата линия стартираха Борислав Цонев, Радослав Цонев, Владимир Гаджев, Даниел Димов и Владислав Мисяк, а на върха на атаката бе Димитър Макриев.

Още в 3-та минута след меле в пеналта на Ботев, Владимир Гаджев изскочи сам срещу вратаря, чукна топката, стражът спаси, кълбото се удари в гредата, след което халфът на сините от непосредствена близост не успя да я насочи в мрежата. Осем минути по-късно обаче след центриране от корнер, Аймен Белаид отклони топката към Даниел Димов, който отблизо с глава прати топката в мрежата – 1:0.

В 16-та минута Левски нанесе своя втори удар – след контраатака за сините, Станислав Ангелов осъществи продължителен рейд през центъра, изведе Гаджев зад защитата, сам срещу вратаря, той пусна надясно към свободния Макриев и нападателя насочи топката в опразнената врата – 2:0. До края на полувремето ще се запомни една ситуация, при която Блажевич спаси атрактивно удар с глава на Бенга след центриране от корнер.

След почивката, в 47-та минута след центриране на Боби Цонев от фаул отляво, Димов игра с глава на далечната игра, но не затрудни вратаря на гостите. В 72-та минута Даниел Димов за малко не изненада Стаховяк отдалеч, който изби със сетни усилия в корнер. Три минути по-късно Ради Цонев отправи неточен удар от дистанция. В 79-та минута пък след центриране от корнер Бенга игра с глава, но неточно.

В 83-та минута след грешка в центъра на терена за Ботев, Кевин Брю открадна топката, но вместо да комбинира, стреля, а Стаховяк лови. Две минути преди края на мача Боби Цонев получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
187