Левски и Ботев ще направят незадоволително равенство


FUTBOL-TV

Левски и Ботев ще направят незадоволително равенство

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 22.03.2014г.
Час: 16:15
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски приема Ботев Пловдив на "Герена" в среща от 2-ия кръг на плейофната фаза. Това трети двубой между двата тима в рамките на този месец. Преди две седмици Левски се разправи с Ботев на "Герена" с 3:1 в първи мач от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на страната. Седмица по-късно "сините" отстъпиха с 0:2 в Коматево и това класира "канарчетата" напред в турнира. Прогнозата за предстоящата среща е за знак Х.

Сега нещата изглеждат малко по-различни, поради факта, че в Левски непрекъснато има промени. Днес Левски има възможност да вземе частичен реванш в дебюта на поредния си нов треньор. Елин Топузаков се нагърби с трудната задача да изправи на крака отбора. Пловдивчани също можеха да са с нов наставник, но ръководството на клуба не прие оставката на Станимир Стоилов и той остава начело на тима.

Елин Топузаков има доста проблеми около състава за днешния мач. С травми са Валери Божинов, Пламен Илиев, Орлин Старокин и Дъстли Мулдер. Пламен Крумов пък е наказан. Очаква се капитанът Станислав Ангелов да действа като десен бек, а в центъра на защитата да започнат отново Аймен Белаид и Даниел Димов. Добрата новина е, че в халфовата линия, след изтърпяно наказание, се завръща Владимир Гаджев, а до него най-вероятно ще играе младият Борислав Цонев. Ларсен Туре и Кристовао Рамос ще атакуват по двата фланга, а Рафаел Бастос ще действа зад централния нападател Цветан Генков.

Очакват се сериозни промени и в състава на гостите. Накзан за натрупани картони е Анисе Абел, който ще бъде заместен от Георги Сърмов. Почти сигурно Александру Бенга ще бъде предпочетен в центъра на защитата вместо Сивард Спрокел, а героят от мача с Левски преди три дни Луис Педро ще получи титулярно място за сметка на друг румънец - Александру Куртеан. Юнес Хамза ще води атаката заедно с Феребори Доре.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

28 февруари Локомотив София - Левски 1:0 (А група)
08 март Левски - ЦСКА 0:1 (А група)
12 март Левски - Ботев Пловдив 3:1 (Купа на България)
15 март ЦСКА - Левски 1:0 (А група)
19 март Ботев Пловдив - Левски 2:0 (Купа на България)

Ботев Пловдив:

02 март Нефтохимик - Ботев Пловдив 0:1 (А група)
08 март Ботев Пловдив - Локомотив София 4:1 (А група)
12 март Левски - Ботев Пловдив 3:1 (Купа на България)
16 март Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив 2:1 (А група)
19 март Ботев Пловдив - Левски 2:0 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Ботев Пловдив
117 срещи
64 победи за Левски
18 равенства
35 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 218:137 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226