Ботев изхвърли Левски от турнира за Купата на България (видео)


FUTBOL-TV

Ботев изхвърли Левски от турнира за Купата на България (видео)

Отборът на Ботев се класира за полуфиналите на Купата на България след чиста домакинска победа с 2:0 над гостуващия Левски. Така с общ резултат 3:3, "канарчетата" продължават напред към трофея, благодарение на попадението си на чужд терен. Попаденията за "жълто-черните" пред препълнените трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912" паднаха през втората част на мача. Влезлият на полувремето Луис Педро откри в 50-ата, а Феребори Доре довърши съперника в 72-ата минута.

Двубоят премина при надмощие на Ботев, което преди почивката бе парирано от добре подредения отбор на Левски, който почти не остави шансове пред атакуващите футболисти в жълто-черно. Още в 6-ата минута Юнес Хамза бе на път да се измъкне от отбраната на гостите, но в последния момент Крумов успя да блокира деветката на Ботев. Затишието пред вратите продължи до 33-ата минута, когато левият бек на софиянци Нунеш центрира ниско към Генков, който стреля отблизо, но Адам Стаховяк парира удара. Три минути по-късно опасен изстрел на Кевин Бру премина близо до десния страничен стълб, с което Левски приключи с опасностите в мача.

В 38-ата минута Мариян Огнянов изведе Доре на стрелкова позиция, но конгоанецът не уцели добре топката. В 40-ата се откри нов шанс пред "канарчетата", който първо Огнянов пропусна момента за шут и пусна към Хамза, който намери вляво от себе си Куртеан, но, оставен на чиста позиция, румънецът не овладя добре топката и пропусна добрата възможност, която бе и последният интересен момент през първата част.

На полувремето Станимир Стоилов пусна в игра за първи път през пролетта Луис Педро на мястото на Мариян Огнянов и именно холандското крило влезе в ролята на жокер на Ботев.

В 50-ата минута Хамза се пребори за топката в близост до корнера, след което пусна пас по аутлинията към Данчо Христов, който центрира по тревата. Топката прекоси полето пред Блажевич, за да стигне до Луис Педро, който от малък ъгъл откри резултата - 1:0.

Само три минути по-късно холандецът можеше да се превърне в абсолютния герой за "жълто-черните", но ударът му бе париран от вратаря на Левски. В 58-ата минута, след изпълнение на корнер, Доре стреля с глава встрани от вратата на "сините". В 66-ата гостите организираха първата си добра атака след почивката и спечелиха фаул до страничната линия на наказателното поле. След изпълнението на свободния удар и разбъркване в пеналта пред Стаховяк Рафаел Бастос изпрати топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засада.

Кулминацията настъпи в 72-ата минута! Защитата на Левски изпусна Луис Педро по левия фланг, бързоногото крило напредна и подаде към Хамза, който продължи топката за Фреребори Доре, на когото се падна удоволствието да взриви трибуните с поредния си гол за Ботев - 2:0.

След като постигнаха своето, канарчетата логично отслабиха натиска. Треньорът на гостите Антони Здравков пусна втори висок нападател в лицето на Макриев и отборът му започна да сипе дълги топки напред. Това се оказа лесна плячка за "жълто-черната" отбрана, която се справи във въздуха. Стоилов освежи редиците си с включването на Сърмов и Цветков, което доведе до няколко опасни, но недоразвити до край контраатаки през разредената "синя" отбрана. При една от тях в последната минута Христов центрира към включилия се в атака Сърмов, който засече с плонж, но не уцели вратата.

След 4-минутно продължение арбитърът Станислав Тодоров наду за последно свирката и узакони класирането на Ботев на полуфиналите за Купата на България.

Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
247