Ботев ще бие, Левски ще се класира


FUTBOL-TV

Ботев ще бие, Левски ще се класира

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Коматево", Пловдив
Дата: 19.03.2014г.
Час: 14:00
Съдия: Станислав Тодоров


Ботев Пловдив приема Левски в реванша от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. Срещата е трудна за прогнозиране, най-вече поради промените, които се очаква да има и в двата тима. Наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов заяви, че ще обяви бъдещето си след мача със "сините". Очакванията са именно той да се завърне на "Герена" и да замени настоящия треньор на тима Тони Здравков. Тази очаквана рокада не се знае как ще се отрази върху 22-мата на терена. В първата среща Левски изненадващо записа успех с 3:1 и е много близо до следващата фаза на турнира. Очакванията са Ботев да играе открит футбол и да опита бързо да стигне до гол. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Треньорът на Левски Тони Здравков няма да може да разчита на контузените Валери Божинов и Дъстли Мюлдер, а Владимир Гаджев е наказан. При това положение не е изключено да се даде отново шанс за изява на Цветан Генков. Бившият играч на Локомотив София започна като титуляр в началото на сезона, но постепенно бе изместен, първо от Макриев, а след това и от Валери Божинов. Генков все пак ще получи възможност да се докаже, като по всяка вероятност ще бъде подпомаган от по-задни позиции от Рамос и Туре. Пламен Илиев все още е контузен и на вратата отново ще застане Горан Блажевич.

Все още действащият треньор на "канарчетата" Станимир Стоилов няма проблеми с контузени или наказани футболисти. Мъри ще може да използва най-добрите си играчи за може би последния си мач начело на тима от Пловдив. Както е известно феновете на Ботев написаха своята официална декларация, в която обявиха, че времето на Стоилов в Ботев е свършило. Специалистът вероятно ще заложи на Иван Цветков като титуляр. Бившият играч на Левски се появи като резерва в дербито с Локомотив Пловдив преди и реализира победното попадение. Очаква се след този мач Стоилов да се появи на "Герена" като треньор, а името на треньора на Черно море - Георги Иванов-Гонзо е спрягано за нов изпълнителен директор на "сините". Колкото до Ботев, вече се спрягат имената на Димитър Димитров-Херо от Черноморец, Ивайло Петев и дори това на Христо Стоичков.


ПРОГНОЗА: БОТЕВ - ЛЕВСКИ 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

23 февруари Ботев Пловдив - Лудогорец 2:2 (А група)
02 март Нефтохимик - Ботев Пловдив 0:1 (А група)
08 март Ботев Пловдив - Локомотив София 4:1 (А група)
12 март Левски - Ботев Пловдив 3:1 (Купа на България)
16 март Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив 2:1 (А група)

Левски:

22 февруари Левски - Славия 2:2 (А група)
28 февруари Локомотив София - Левски 1:0 (А група)
08 март Левски - ЦСКА 0:1 (А група)
12 март Левски - Ботев Пловдив 3:1 (Купа на България)
15 март ЦСКА - Левски 1:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за Купа на България)

Ботев Пловдив - Левски
21 срещи
16 победи за Левски
3 равенства
2 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 50:24 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283