Ботев ще вземе дербито на Пловдив в София


FUTBOL-TV

Ботев ще вземе дербито на Пловдив в София

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 16.03.2014г.
Час: 14:00
Съдия: Николай Йорданов


Ботев Пловдив приема Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" в среща от 1-ви кръг на плейофната фаза на А група. "Канарчетата" са наказани и това е причината те да изберат спортното съоръжение в столицата. Новината не се прие добре и от двата лагера, но мнението на повечето специалисти е, че вероятно тази промяна е за добро. От началото на календарната година Ботев играе домакинските си мачове на базата си в Коматево, поради ремонтни дейности на "Христо Ботев". Стадионът в Коматево не е добър вариант за провеждане срещи от категория "рискови", докато на националния стадион двете агитки ще могат да бъдат опазени от полицията. Колкото до самата среща и двата тима не се намират в най-добра форма, но скъпата селекция, както и опитът за реванш пред привържениците за тежката загуба от Левски (1:3) преди дни за Купата на страната, ще накарат Ботев да се хвърли по-сериозно в дербито на Пловдив. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов ще разчита на най-добрите си играчи за битката за Пловдив. Ден преди мача феновете на тима посетиха последната тренировка на отбора и надъхаха играчите преди градското дерби. В 14:30 ч. "жълто-черните" излязоха на един от терените на клубната база в "Коматево", а бултрасите посрещнаха любимците си с песни и димки. След кратък разговор между играчите и феновете стартира тренировката на "канарчетата", в която участие взеха всички налични футболисти. След нейния край Станимир Стоилов и възпитаниците му се качиха на клубния рейс и отпътуваха за София.

Мъри ще използва най-добрите си играчи, тъй като евентуален провал съвсем ще разклати треньорския му стол. В медиите вече усилено се говори, че неговото място може да заеме Ивайло Петев. Това не е никак изключено, тъй като собственикът на отбора Цветан Василев не остана никак доволен от поражението от Левски с 1:3 преди дни за Купата на страната. Василев дори излезе със специално писмо до феновете, в което поиска извинение и обяви, че ще има сериозни глоби в клуба. Не е изключено при ново поражение шефът на "канарчетата" да изгони Мъри Стоилов или Александър Александров-Кривия.

В лагера на Локо Пловдив нещата са по-спокойни. През седмицата отборът също игра за Купата на страната, но "смърфовете" срещнаха далеч по-скромния тим на Добруджа. В Добрич момчетата на Сашо Станков победиха с 3:0 и то без да си дават много зор. Очакванията са 38-годишният Здравко Лазаров да поведе атаката на "черно-белите" в София. Електричката продължава да се намира в учудващо добра форма и треньорът на тима със сигурност ще го пусне като титуляр в компанията на Мартин Камбуров.



ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

13 февруари Ботев Пловдив - Мика 2:1 (Приятелска среща)
23 февруари Ботев Пловдив - Лудогорец 2:2 (А група)
02 март Нефтохимик - Ботев Пловдив 0:1 (А група)
08 март Ботев Пловдив - Локомотив София 4:1 (А група)
12 март Левски - Ботев Пловдив 3:1 (Купа на България)

Локомотив Пловдив:

10 февруари Анжи Махачкала - Локомотив Пловдив 3:1 (Приятелска среща)
22 февруари Любимец - Локомотив Пловдив 0:2 (А група)
03 март Локомотив Пловдив - Черноморец 1:1 (А група)
09 март Славия - Локомотив Пловдив 4:1 (А група)
12 март Добруджа - Локомотив Пловдив 0:3 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
94 срещи
32 победи за Ботев Пловдив
27 равенства
35 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 119:110 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255