Ботев ще вземе аванс още в София


FUTBOL-TV

Ботев ще вземе аванс още в София

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 12.03.2014г.
Час: 16:15
Съдия: Цветан Кръстев


Левски приема Ботев Пловдив на стадион "Георги Аспарухов" в първата среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на България. "Сините" се намират в ужасяваща форма от началото на календарната година. От три мача за първенство, играчите на Тони Здравков имат само една спечелена точка. Сега на "Герена" идва силният тим на Ботев Пловдив, за който цел номер 1 е именно турнира за Купата на страната. Futbol-tv предлага на читателите си да пробват знак 2.

Ботев няма проблеми с контузени футболисти, докато от състава на Левски ще отсъстват наказаните Станислав Ангелов, Ларсен Туре и Владимир Гаджев, както и контузеният вратар Пламен Илиев. Очаква се Тони Здравков да направи доста промени в състава, в сравнение с титулярите, които загубиха дербито с ЦСКА (0:1). Даниел Димов ще се завърне и вероятно ще замени Пелето в центъра на защитата. Освен това счупилият костица на дясната ръка Пламен Крумов тренира наравно със своите съотборници днес. Това значи, че има вероятност бранителят да играе със специално направената му шина още срещу Ботев Пловдив. Друга добра новина за Сугия е, че пропусналият последните мачове поради травма Мирослав Иванов–Деко също е напълно готов и се очаква да играе срещу “канарчетата".

Единствената въпросителна за Мъри Стоилов е състоянието на Веселин Минев. Той има лека травма, но вероятно ще е готов за мача с бившия си тим.

"Знаем, че предстои труден и оспорван мач за нас. Имаме амбиция да търсим продължаване за Купата и стигане до финал, което ни задължава да играем добре. Естествено ще търсим нашата игра, нашия стил, а и в крайна сметка битката е в два мача и нашият отбор трябва да търси победата още в първия мач. Предната година бяхме в същата ситуация след загуба на Левски от ЦСКА и не можахме да се възползваме, най-вече защото не играхме добре, трябва да извлечен поуки от тази ситуация. От това, което видях в дербито с ЦСКА, не смятам, че резултатът беше справедлив. Левски има достатъчно добри футболисти. Грандовете, когато са ранени, са най-опасни, така че за наказанията проблемът си е изцяло в тях. Който и футболист да излезе от Левски аз знам, че ще даде максимума срещу нас и ще иска да вземе също добър резултат за Купата, но не се интересуваме толкова от проблемите на нашия противник. На този етап нямаме проблеми с контузени футболисти, надявам се Веселин Минев, въпреки контузията, да е здрав. Ботев трябва да направи всичко възможно да извлече положителен резултат от първия мач, но какъвто и да е той нищо няма да е решено след първия двубой – има и реванш, в крайна сметка за нас е важно да продължим напред", заяви Станимир Стоилов.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

12 февруари Левски - Жалгирис 1:1 (Приятелска среща)
15 февруари Левски - Урал 1:1 (Приятелска среща)
22 февруари Левски - Славия 2:2 (А група)
28 февруари Локомотив София - Левски 1:0 (А група)
08 март Левски - ЦСКА 0:1 (А група)

Ботев Пловдив:

08 февруари Ботев Пловдив - Дукла Прага 3:2 (Приятелска среща)
13 февруари Ботев Пловдив - Мика 2:1 (Приятелска среща)
23 февруари Ботев Пловдив - Лудогорец 2:2 (А група)
02 март Нефтохимик - Ботев Пловдив 0:1 (А група)
08 март Ботев Пловдив - Локомотив София 4:1 (А група)

Досегашни срещи:

Левски - Ботев Пловдив
117 срещи
64 победи за Левски
18 равенства
35 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 218:137 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230