ЦСКА взе дербито с Левски (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА взе дербито с Левски (видео)

ЦСКА победи Левски с 1:0, в дербито от 26-ия кръг на първенството, което се игра на Националния стадион "Васил Левски". Единственият гол отбеляза Емил Гъргоров в 69-ата минута от дузпа. Съдията Георги Кабаков показа една дузина жълти картони и цели шест червени – на Станислав Ангелов, Ларсен Туре и Владимир Гаджев от Левски и на Борис Галчев, Райс Мболи и Омар Косоко от ЦСКА.

В 7-та минута след центриране на Стоянов отдясно от фаул, Косоко стреля силно с глава, но покрай вратата. В 19-та минута Валери Божинов бе изведен сам срещу вратаря в пеналта отдясно, той търкулна топката покрай Мболи, но удара му бе слаб и топката бе изчистена. В 22-та минута Мюлдер напредна отдясно и стреля от дистанция, но Мболи с мъка изби в корнер. Две минути по-късно след центриране от корнер, топката стигна до Белаид, той стреля силно от близо, но Мболи спаси.

В 25-та минута Гъргоров изведе Иван Стоянов отляво в наказателното поле, но ударът на крилото прелетя високо и далеч от целта, а минута по-късно Чочев стреля по диагонал, но шута бе неточен. В 29-та минута Борис Галчев получи втори жълт картон за изключително груб фаул и бе отстранен от игра.

В 33-та минута Рафаел Бастос шутира от границата на пеналта, но встрани в аут. В 38-та минута Мюлдер отново стреля от дистанция, но Мболи спаси. В 43-та минута пък след центриране на Туре отляво, Мболи първо улови топката, след това я изпусна, Бастос се хвърли на шпагат, но стражът отново хвана кълбото.

След почивката играта се накъса след многобройни отсъдени нарушения от съдията Георги Кабаков. В 46-та минута Валери Божинов шутира от 30-ина метра, но топката премина на 3 метра от левия стълб. В 59-та минута след центриране на Мюлдер отдясно, Туре засече топката в аут.

В 68-та минута бе отсъдена дузпа за ЦСКА за нарушение на Станислав Ангелов в пеналта срещу Тони Силва. Капитанът на Левски получи втори жълт картон и бе отстранен от игра. Зад бялата точка застана Емил Гъргоров, който бе точен – 0:1.

В последната минута на добавеното време реферът изгони с червени картони Раис Мболи и Ларсен Туре (втори жълт), след като играчът на Левски ритна топката, която бе държана от вратаря, който лежеше на тревата. В отговор алжирецът го замери с топката в главата. След последния съдийски сигнал Георги Кабаков показа нови червени картони този път на Владимир Гаджев и Омар Косоко.

След този мач ЦСКА запазва третото си място, докато "сините" отиват на шеста позиция

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
265