Лудогорец ще се пребори за точка с мисъл за Валенсия


FUTBOL-TV

Лудогорец ще се пребори за точка с мисъл за Валенсия

Литекс - Лудогорец
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 09.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Георги Йорданов

Литекс приема Лудогорец във втория най-интересен мач от програмата на 26-ия последен кръг на А група. Двата тима са в битка за първото място и срещата се очертава да бъде доста оспорвана. Разградчани вече загубиха от този съперник в предния кръг и то на собствен терен. Сега задачата им изглежда още по-трудна, а освен това шампионите ще мислят и за предстоящата си среща с Валенсия, от турнира Лига Европа, която е няколко дни по-късно. Прогнозата на Futbol-tv за мача Литекс - Лудогорец е Х.

Дни преди този мач, собственикът на ловчанлии Гриша Ганчев излезе с открито съобщение към шампионите и колегите от спортен ежедневник. "Понеже в някои хора има голямо желание именно аз да съдийствам предстоящото дерби между Литекс и Лудогорец, искам предварително да се извиня, но поради ангажименти няма да присъствам на стадиона и да откликна на техните настоятелни призиви от страниците на вестник Лудогорче. Затова предлагам Юлий Москов с помощници Владимир Зарков и Владислав Трифонов да сторят това. Тримата имат много голям опит, доста са намазани и обиграни и не се съмнявам, че ще се справят. Смятам, че съдийски наблюдател не е нужен, защото имаме пълно доверие в тяхната компетентност, обективност и лоялност. И за да са спокойни всички и да няма напрежение занапред, нека те свирят всички мачове на Лудогорец до края на сезона, сподели финансовият благодетел на оранжевите", каза Ганчев.

Треньорът на Литекс Златомир Загорчич бе доста по-сдържан като пожела успех на "орлите" от Разград в Лига Европа. "Изправяме се срещу един много силен отбор, който показа това в родното първенство и в евротурнирите. Искаме победата и ще я търсим в този мач! В зависимост от развитието на мача може и равенството да се окаже добър резултат за нас. Но ние ще се опитаме да победим и да бъдем първи в класирането в края на редовния сезон. Момчетата от нашия отбор вече имат доста голямо самочувствие. Със сигурност имаме респект от Лудогорец заради доброто им представяне в Европа, но той не е прекалено голям. Излизаме да покажем футбола, който практикуваме и ще направим всичко възможно да бием в този мач", категоричен бе бившият български национал.

В лагера на Лудогорец имат доста колебания преди този мач. Треньорът на тима Стойчо Стоев се колебае кои състезатели да запази за мача с Валенсия. По всяка вероятност треньорът ще направи микс от титуляри и играчи, които по-рядко получават шанс за изява. Един малкото проблеми пред Стоев е вратарят Владо Стоянов, който получи лека травма по време на контролата на националния отбор срещу Беларус (2:1). Самият Стоянов заяви, че няма нищо сериозно и той лично би желал да вземе участие в мача с Литекс. Стойчо Стоев от своя страна изрази притеснението си от лошото време в цялата страна. Наставникът на разградчани се надява теренът да е на добро ниво и да се получи добър мач.

ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

05 февруари Литекс - Погон Шчечин 3:2 (Приятелска среща)
06 февруари Литекс - Ягодина 2:1 (Приятелска среща)
15 февруари Литекс - Етър 4:0 (Приятелска среща)
23 февруари Литекс - Берое 3:0 (А група)
01 март Черно море - Литекс 1:2 (А група)

Лудогорец:

15 февруари Нефтохимик - Лудогорец 0:3 (А група)
20 февруари Лацио - Лудогорец 0:1 (Лига Европа)
23 февруари Ботев Пловдив - Лудогорец 2:2 (А група)
27 февруари Лудогорец - Лацио 3:3 (Лига Европа)
02 март Лудогорец - Пирин Гоце Делчев 5:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Литекс - Лудогорец
5 срещи
2 победи за Литекс
2 равенства
1 победа за Лудогорец
Голова Разлика: 7:6 за Литекс

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225