Левски и ЦСКА няма да се победят


FUTBOL-TV

Левски и ЦСКА няма да се победят

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 08.03.2014г.
Час: 16:15
Съдия: Георги Кабаков

Левски излиза срещу ЦСКА във Вечното дерби на българския футбол, което е от програмата на последния 26-и кръг на А група. След този мач първенството се разделя на две групи от по седем отбора, като "сини" и "червени" попаднаха в първата седмица. Преди този мач "армейците" изглеждат като фаворити, най-вече заради скандалите на "Герена" през седмицата. Въпреки това, този мач си остава трудно предвидим, а Futbol-tv съветва читателите си да пробват знак Х.

Проблемите на "Герена" изглеждат доста по-сериозни преди дербито. Веднага след загубата с 0:1 от Локо София в предния кръг, Тодор Батков уволни спортния директор Христо Йовов, както и помощник-треньора Мариян Христов. Столът на старши треньора Антони Здравков също се клатеше, но въпреки това той запази своя пост до този момент. При загуба от ЦСКА, то Здравков със сигурност ще бъде изхвърлен, а Тодор Батков вече спряга Георги Иванов-Гонзо, който ще получи цялата спортно-техническа власт в Левски. Има вероятност легендарната 9-ка на "сините" да не бъде треньор, а тази функция да заеме бившият нападател на тима Седрик Бардон.

Преди дербито обаче треньор е Здравков и той има не малко кадрови проблеми. Наказан е Даниел Димов, а със сериозна контузия е вратарят Пламен Илиев. Мирослав Иванов и Стефан Велев също са с травми и пропускат мача. Очаква се Тони Здраков да заложи на Горан Блажевич, който не е пазил от близо три месеца. При отсъствието на Димов, промени ще има и в защита, като неговото място най-вероятно ще заеме завърналият се след наказание Станислав Ангелов. Пелето ще действа като централен защитник. В групата за мача попадна Кристовао Рамос, който има решаващ гол в едно от предишните дербита с ЦСКА. Този път Рамос ще остане на пейката, тъй като според думите на треньора, той не може да изкара повече от едно полувреме на терена. Рафаел Бастос също не е готов за цял мач и се очаква да остане на пейката.

"Всеки един от нас изживява тежко ситуацията от последните дни. В такава обстановка с тези промени се работи по-трудно. В последните дни разговаряхме с чужденците и им обяснихме какъв е този мач и какво означава за всички в клуба. В тези дербита никога не е имало фаворит, няма и да има. Който е показвал по-голяма мотивация, той печели. В мачовете с ЦСКА през тази година не сме отбелязали гол, но мисля, че това е отговорност на всеки един играч, а не само на треньора. Съперникът притежава футболисти, които имат доста голям опит и бързина и това е силната им страна", заяви Тони Здравков.

Колегата му от ЦСКА Стойчо Младенов няма толкова много проблеми преди този двубой. От състава отпаднаха Марсиньо и Томас Черни, тъй като двамата са отказали да си подновят договорите. Зимното попълнение Иван Маркович попадна в групата за мача и не е изключено да се появи като резерва след почивката. Аут са единствено Витанов, Карачанаков и Стивън Сънди, които имат травми. Извън групата остана за пореден път Гришо Долапчиев, като причината не е ясна. Очаква се в игра да се завърнат Тодор Янчев и Мартин Петров, на които им бе дадена почивка в мача със Славия (победа с 3:0). Не е изключено като титуляр да започне и Тони Силва, който впечатли с изявите си в предния мач от кръга.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

10 февруари Левски - Виктория Пилзен 0:3 (Приятелска среща)
12 февруари Левски - Жалгирис 1:1 (Приятелска среща)
15 февруари Левски - Урал 1:1 (Приятелска среща)
22 февруари Левски - Славия 2:2 (А група)
28 февруари Локомотив София - Левски 1:0 (А група)

ЦСКА:

13 февруари ЦСКА - Академик Свищов 3:0 (Приятелска среща)
15 февруари Берое - ЦСКА 0:1 (Приятелска среща)
20 февруари Ботев Враца - ЦСКА 2:3 (Приятелска среща)
24 февруари Черноморец - ЦСКА 1:2 (А група)
01 март ЦСКА - Славия 3:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - ЦСКА
132 срещи
52 победи за Левски
36 равенства
44 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 189:180 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258