Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 22.02.2014г.
Час: 16:15
Съдия: Александър Костадинов


Левски приема Славия на стадион "Георги Аспарухов" в първа среща от пролетния дял на шампионата. Последният двубой между двата тима, игран на "Герена" предложи доста интересен край на шампионата, тъй като на "сините" им бе нужен само успех, за да спечелят шампионската титла. Автогол в последните минути обаче донесе равенство на Славия и по този начин "белите" костваха първото място на Левски. Сега нещата стоят по различен начин. Левски направи стабилна селекция по време на зимната пауза, а спортният директор на клуба Христо Йовов обяви, че иска 20 победи в първенството и трофея в турнира за Купата на България.

Треньорът на Левски Антони Здравков ще може да разчита на новата звезда на отбора Валери Божинов. По думите на наставника, Божинов няма да изиграе цял мач, но вероятно ще започне като титуляр. Станислав Ангелов е възстановен от травма и също ще бъде готов за игра. Здравков няма да може да разчита със сигурност на друго ново попълнение Антон Огнянов, който получи жестока травма преди седмици. Друг нов на "Герена" - Рикардо Нунеш няма да попадне в групата за мача, тъй като има нужда от още седмица, за да влезе в необходимата форма.

"Последният мач със Славия е минало. Футболистите трябва да са готови за игра и да мислят за победа. Със състава съм наясно. Избистрена е единайсеторката, но все пак има още една тренировка. Станислав Ангелов е напълно здрав. Той винаги пропуска по една тренировка, тъй като е на 35 години и имаме друг режим на подготовка. Валери Божинов не е готов на теория да изиграе 90 минути. Той има опит и желание да играе. Но ако се наложи, ще покаже характер и ще успее да издържи. Ако видим, че изнемогва или има опасност да получи контузия, няма да го мъчим", заяви Здравков преди мача.

Наставникът на Славия Милен Радуканов има малко проблеми преди столичното дерби. Участието на Галин Иванов е под въпрос. Крилото вече тренира от два дни, но решение за участието му в предстоящата среща ще бъде взето непосредствено преди нея. Футболистът на "белите" пропусна заниманията и контролите на тима в последните десет дни заради мускулно разтежение.

Защитниците Стефан Велков, Костадин Велков и Мирослав Иванов, които имат различни контузии, продължават по-дълготрайното си лечение. Словенецът Тадей Апатич все още има проблеми с документите си и не е сигурно дали ще участва в двубоя срещу "сините". Самият Радуканов заяви, че не се интересува от последния мач между Левски и Славия на "Герена".

"Левски е абсолютен фаворит на базата на историята, която има, но не ни интересува какво говорят от техния щаб. До края на сезона ще играем само за победи. Няма значение, че ще бъдем във втората седмица. Искаме хората да видят, че при нас се работи. В момента разполагаме със състав от 24-25 футболисти, повечето от тях са българи. Разполагаме с добър колектив, който е сплав между опитни и млади играчи", каза Милен Радуканов.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 3:1



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

03 февруари Левски - Мордовия 1:2 (Приятелска среща)
06 февруари Левски - Теплице 2:4 (Приятелска среща)
10 февруари Левски - Виктория Пилзен 0:3 (Приятелска среща)
12 февруари Левски - Жалгирис 1:1 (Приятелска среща)
15 февруари Левски - Урал 1:1 (Приятелска среща)

Славия:

25 януари Славия - Монтана 3:0 (Приятелска среща)
03 февруари Славия - Тимишоара 2:0 (Приятелска среща)
07 февруари Славия - Самсунг 2:0 (Приятелска среща)
09 февруари Славия - Тираспол 3:0 (Приятелска среща)
12 февруари Славия - Тобол 1:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Славия

125 срещи
63 победи за Левски
42 равенства
20 победи за Славия
Голова Разлика: 216:123 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231