Юнайтед следи Велков повече от половин година


А. Йорданов

Юнайтед следи Велков повече от половин година

Собственикът на Славия Венци Стефанов коментира желанието на Манчестър Юнайтед да привлече талантът на "белите" Стефан Велков. Юношата дори искара пробен период при "червените дяволи" и според медиите на Острова, той се е представил на ниво. Ето какво каза Стефанов по темата:

"Интересът е много сериозен и са много доволни от това което са наблюдавали. Има много неща които да се желаят от Стефан, той все пак е само на 17 години. В близките две години той наистина ще бъде на топ ниво. Ние като слависти се гордеем, че сме го създали и България, че има толкова талантлив централен защитник.

"Повече от шест месеца е следен от Манчестър Юнайтед. Преценихме, че е по-добре да отиде инкогнито там и да го видят хората на място. Изобщо не е бил в юношеските гарнитури. Тренирал е постоянно с футболистите до 21 години и тези, които не са взели участие в мачовете. Направил е и тренировка с мъжкия отбор. Единствената причина да не тренира с мъжкия отбор през цялото време е, че те сега са в цикъл сряда-събота".

"От Юнайтед официално оповестиха, че са изключително доволни и в скоро време ще имаме официално решение дали той ще бъде привлечен".

"Ювентус имаше много сериозен интерес към него. Няколко пъти идваха да го наблюдават. Този човек, който отговаряше за Стефан, обаче е подписал с момче от Италия и това обърка нещата. Стефан обаче ще бъде част от далеч по-голям клуб".

  Сподели
91