Левски и ЦСКА ще решат спора с дузпи


FUTBOL-TV

Левски и ЦСКА ще решат спора с дузпи

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 19.12.2013г.
Час: 16:00 Съдия:



Левски и ЦСКА ще играят мач-реванш от осминафиналите за Купата на България на националния стадион "Васил Левски". В първата среща и двата отбора не си вкараха гол и така интригата се запази и за утрешния двубой. "Армейците" имат малко по-големи шансове за класиране, тъй като и равенство с голове би ги задоволило, докато "сините" имат нужда само от победа. Прогнозата на Futbol-tv е равенство - 0:0 в редовното време и всичко да се реши при ролетката на дузпите.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов няма да може да разчита на Жереми Фо-Поре, който е с травма. Опциите да заемат неговия пост като ляв краен защитник са две. Едната включва пускането в игра на Венци Василев, който да мине отдясно, а мястото на Фо-Поре да бъде заето от Апостол Попов. Другата възможност е Милисавлевич да бъде върнат в защитата, а неговото място по крилото да бъде заето от Омар Косоко.

Бившият играч на Атлетико Мадрид и Манчестър Сити Мартин Петров със сигурност ще бъде сред титулярите и вероятно ще води атаката на отбора, подпомаган от Емил Гъргоров. Очаква се Младенов да не разчита на чист централен нападател, като в последните минути в игра може да се появи Сидибе или Кировски. Младенов има няколко въпросителни около състава, но се предполага, че ще използва футболистите, на които разчиташе в основните мачове на ЦСКА този сезон.

Треньорът на Левски Тони Здравков има повече проблеми преди Вечното дерби. Извън състава очаквано остана Нуно Пинто, който абдикира и напусна клуба на собствена глава. В групата се завърна Дъстли Мюлдер, който пропусна последната среща на "сините“ заради мускулен проблем. Аут за срещата е Милиев, който е с травма.

Полузащитникът на Левски Кевин Бру, който пропусна последните мачове на "сините“, от няколко дни тренира на 100 процента. На практика няма шанс Бру да започне титуляр, тъй като едва ли е готов за 90 минути. Французинът все пак се явява опция пред треньора на Левски Тони Здравков, който ще прецени дали има смисъл да ползва услугите му.

Интересното за този мач е, че все още не е ясен кой ще бъде главен съдия. Малко преди началото на срещата ще се тегли жребий, който ще определи рефера на този двубой. За главен и резервен съдия на срещата ще се избира между следните съдии: Георги Йорданов, Никола Попов и Цветан Кръстев. За асистент съдии ще се избира между: Крум Стоилов, Иво Колев и Диян Вълков.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:0




Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

30 ноември Черно море - Левски 2:1 (А група)
04 декември Левски - Любимец 3:0 (А група)
07 декември Лудогорец - Левски 0:1 (А група)
12 декември Левски - Черноморец 2:0 (А група)
15 декември Нефтохимик - Левски 1:6 (А група)

ЦСКА:

30 ноември ЦСКА - Локомотив София 5:0 (А група)
05 декември Ботев Пловдив - ЦСКА 2:1 (А група)
08 декември ЦСКА - Пирин Гоце Делчев 2:0 (А група)
11 декември Литекс - ЦСКА 0:0 (А група)
14 декември ЦСКА - Любимец 7:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за Купа на България)

Левски - ЦСКА

34 срещи
17 победи за ЦСКА
8 равенства
9 победи за Левски
Голова Разлика: 58:42 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294