Левски с разгромна победа срещу Нафтата (видео)


FUTBOL-TV

Левски с разгромна победа срещу Нафтата (видео)

Левски постигна разгромна победа със 6:1 при гостуването си на Нефтохимик, в среща от 23-ия кръг на първенството на "А" група, която се игра на стадион  "Хаджи Димитър" в Сливен. По два гола за успеха реализираха Димитър Макриев и Гари Родригес, а по веднъж се разписаха Орлин Старокин и Илиян Йорданов. Почетното попадение за домакините падна след автогол на Алехандро Перес, информира официалния сайт на "сините".

Още в 3-та минута след страхотен удар от дистанция на Алехандро Перес в очертанията на вратата вратарят на домакините Петър Денчев с добра намеса изби в корнер. Три минути по-късно след заучена комбинация от фаул Гари Родригес изпълни по земя, покрай изградената стена, Орлин Старокин продължи с удар движение и прати топката в обратния ъгъл – 1:0 за Левски.

В 12-та минута Петър Димитров от Нефтохимик направи страхотен пропуск, след като бе оставен сам в наказателното поле. Пламен Илиев отрази удара на Димитров отблизо, при добавката отново стражът на Левски не допусна топката да влезе в мрежата. Минута по-късно след центриране на Гари Родригес от фаул, Орлин Старокин надскочи всички и засече топката, но я изпрати в аут.

В 15-та минута Гари Родригес проби отляво и центрира ниско по земя към Димитър Макриев, който на празна врата не сгреши – 2:0 за Левски. В 33-та минута Антонио Вутов изведе Димитър Макриев зад защитата в пеналта, нападателят излъга вратаря и прати топката в опразнената врата – 3:0 за Левски. Последното по-сериозно положение за първата част бе в 39-та минута, когато след коварен удар на Коста Янев, топката профуча покрай вратата.

След почивката, в 54-та минута юношата Боби Цонев стреля покрай вратата от далечна дистанция. Четири минути по-късно Гари Родригес нахлу отдясно в пеналта, пусна пас към Генков, който бе пред опразнената врата, но вратарят на домакините пресече паса. В 68-та минута Петър Димитров стреля от воле отдясно, но не затрудни Пламен Илиев.

В 71-та минута падна и четвърти гол във вратата на Нефтохимик, след като Гари Родригес и Ларсен Туре разиграха с едно докосване, холандецът нахлу в пеналта и с удар по земя прати топката в левия ъгъл – 4:0 за Левски. Две минути по-късно домакините върнаха едно попадение, след като след центриране отляво от фаул Диян Христов игра с глава, топката рикошира в крака на Алехандро Перес и влезе в долния десен ъгъл – 4:1.

След още четири минути бе отсъдена дузпа за Левски за нарушение срещу Антонио Вутов в пеналта. Гари Родригес изпълни наказателния удар и бе точен от бялата точка – 5:1 за "сините". В 80-та минута след многоходова атака на Левски Антонио Вутов пропусна с удар от десетина метра. Пет минути преди края на мача Пламен Илиев спаси удар отблизо на Живко Петков.

В последната минута на редовното време Нуно Пинто проби отлично отляво и центрира полувисока топка към точката за изпълнение на дузпа, където Илиян Йорданов плонжира и с глава вкара шестия гол – 6:1 за Левски. В даденото от съдията продължение на мача от три минути Петър Димитров излезе сам срещу вратаря на Левски, но отигра положението много несериозно и Пламен Илиев улови топката.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
198