Левски с победа в Разград


FUTBOL-TV

Левски с победа в Разград

Левски победи Лудогорец като гост с 1:0, в среща от 21-ия кръг на първенството, която се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград, информира официалния сайт на "сините". Единственото попадение в мача отбеляза Ларсен Туре в 3-та минута. Червени картони пък получиха Станислав Ангелов и Жуниор Кайсара.

Левски изигра страхотен мач и ако не бяха няколкото пропуска от чисти ситуации, победата за "сините" можеше да бъде и още по-изразителна. Двубоят започна отлично за столичани и още в 3-та минута след центриране на Влади Гаджев отляво от фаул последва меле във вратарското поле и накрая Ларсен Туре на голлинията прати топката в мрежата – 1:0 за "сините.

В 7-та минута след силен удар на Гаджев от 30 метра, топката прелетя над напречната греда. Минута по-късно Кайсара опита да центрира по трева, успоредно на голлинията, Пламен Илиев обаче с решителна намеса изби с крак пред Безяк. В 15-та след центриране в наказателното поле на Левски, отново Пламен Илиев изпревари Безяк и с отлична намеса опази вратата си.

Минута по-късно Орлин Старокин стреля по трева от дъгата пред наказателното поле, но не затрудни Стоянов. Последва неточен удар на Златински от фаул, удар с глава пък на Александров бе спасен от Пламен Илиев, а малко по-късно Мисиджан прати топката над вратата с удар отляво.

В 24-та минута бърза контраатака на Левски завърши с центриране на Мюлдер ниско по тревата към Старокин, който не успя да засече. В 33-та минута  домакините пропуснаха, след като Безяк бе изведен сам срещу Пламен Илиев, но стражът на Левски опази вратата си. В 41-та минута след контраатака на Левски, Гари Родригес стигна до топката пред пеналта и падайки подаде наляво към Туре, който стреля неточно от добра позиция.

Минута по-късно Димитър Макриев направи непростим пропуск, след като бе изведен сам срещу вратаря на Лудогорец, но не успя да го надиграе. Отново Макриев стреля малко по-късно, този път от границата на наказателното поле, но право във вратаря Стоянов. В последната минута на полувремето удар от дистанция на Мисиджан не затрудни Пламен Илиев.

След почивката, още в 47-та минута след бърза атака по лявото крило за Левски, Борислав Цонев получи топката на отлична позиция, но пропусна, стреляйки над вратата. Три минути по-късно се получи нова възможност за Левски, след като Родригес получи топката отляво, пусна към Цонев, но той загуби кълбото в пеналта. В 62-та минута Гари Родригес бе изведен зад защитата на Лудогорец, холандецът напредна, навлезе в пеналта, но пропусна.

В 74-та минута Безяк стреля с глава над вратата. Минута по-късно Станислав Ангелов получи втори жълт картон и бе отстранен от игра. В 78-та минута Златински стреля отдалеч, но не затрудни Пламен Илиев. Три минути по-късно след центриране отляво Кишада стреля опасно с глава, но Пламен Илиев плонжира и спаси.

В 85-та минута невероятен пропуск направи Дъстли  Мюлдер, който пропусна абсолютно сам срещу вратаря на Лудогорец. Две минути преди края на редовното време след центриране отляво Ешпиньо стреля с глава и уцели лявата греда. В даденото от съдията продължение от пет минути Кайсара получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Снимка: Официален сайт на Левски

  Сподели
198