Локо и Ботев няма да се победят


FUTBOL-TV

Локо и Ботев няма да се победят

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 08.12.2013г.
Час: 14:00
Съдия: Николай Йорданов


Локомотив Пловдив приема градския си съперник - Ботев в малкото дерби на страната, което част от програмата на 21-ия кръг на А група. И двата отбора се намират в добра форма и имат реални шансове за успеха в този мач. Пловдивските съперници дори имат еднакъв брой точки в класирането - 37 и си делят третата позиция. Прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

Футболистите на Ботев направиха възстановителна тренировка 24 часа след победата над ЦСКА. Както обикновено "канарчетата" бяха разделени на две групи. В едната от тях бяха титулярите от мача с "армейците", които направиха няколко обиколки в разтоварващо темпо. За останалата част от отбора тренировката бе по-дълга и доста по-динамична.

Наравно със съотборниците си вече се подготвя и Артур Енрике. Бразилецът пропусна последните два мача на тима заради разтежение, което вече отшумява и той е с шансове да попадне в групата за двубоя срещу Локомотив Пловдив. Днес следобед "канарчетата" ще проведат последното си занимание преди градското дерби, след което отборът ще влезе в лагерен режим преди мача.

Много вероятно е Тодор Неделев и Мариян Огнянов да поведат атаката на отбора. Двамата лекуваха травми дълго време, но се появиха в игра след почивката по време на мача с ЦСКА. Огнянов дори реализира един от головете в мача и най-вероятно ще тормози и отбраната на "смърфовете".

В тима на Локо Пловдив няма проблеми с контузени играчи и треньорът Сашо Станков ще разчита на най-доброто, с което разполага. "Нормално се подготвяме за мача с Ботев. Нямахме много време да се радваме на последната победа срещу Локомотив София, която за нас също беше много важна. Имаме известни проблеми – някои от футболистите се оплакват от леки травми, но предполагам, че за мача с Ботев всички ще са на линия. Много добре знаем какъв е зарядът на това дерби. Аз умишлено съм запазил спокойствие пред футболистите и не искам да ги пренапрягам. На всички тях им е ясно, че този мач е по-специален. Ще се постараем да се подготвим много добре, защото ни чака един специален мач, тежък мач. Мисля, че нашите футболисти са готови за този двубой. Още повече, че показахме, че сме в добро физическо състояние, което е много важно. Мисля, че настройката и начинът, по който ще подходим към дербито, е добра и ще се поздравим с победа.", заяви треньорът на "черно-белите".



ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:2



Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

11 ноември Локомотив Пловдив - Черно море 1:0 (А група)
16 ноември Витоша Бистрица - Локомотив Пловдив 1:0 (Купа на България)
23 ноември Лудогорец - Локомотив Пловдив 3:0 (А група)
30 ноември Локомотив Пловдив - Нефтохимик 2:0 (А група)
04 декември Локомотив София - Локомотив Пловдив 1:2 (А група)

Ботев Пловдив:

10 ноември Любимец - Ботев Пловдив 1:0 (А група)
17 ноември Ботев Пловдив - Черно море 1:0 (Купа на България)
24 ноември Ботев Пловдив - Черноморец 6:1 (А група)
01 декември Славия - Ботев Пловдив 1:2 (А група)
05 декември Ботев Пловдив - ЦСКА 2:1 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив

93 срещи
35 победи за Локомотив Пловдив
26 равенства
32 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 119:110 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213