Левски ще излъже Литекс


FUTBOL-TV

Левски ще излъже Литекс

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 23.11.2013г.
Час: 15:15
Съдия: Георги Кабаков


Левски приема Литекс на стадион "Георги Аспарухов" в дербито на 18-ия кръг от А група. Ловчанлии играят много добре през този сезон, нещо, което не може се спомене и за "сините". Въпреки това, статистиката ясно показва тотално превъзходство на Левски на "Герена", когато съперник е тимът от Ловеч. Прогнозата на Futbol-tv за този мач е 1.

Талантът на Левски Антонио Вутов се завръща в стартовия състав за мача с Литекс. Младокът пропусна дербито с ЦСКА за Купата на България, тъй като бе на лагер с младежкия национален отбор. Вутов вече е на разположение на Антони Здравков, който обмисля да заложи на него срещу тима на Златомир Загорчич. 17-годишният футболист ще играе на мястото на Мирослав Иванов - Деко, който има натрупани жълти картони и ще пропусне мача с "оранжевите".

От щаба на "сините" ще могат да разчитат и на друг от талантите си - Борислав Цонев, който дебютира като титуляр при успеха с 1:0 срещу Ботев Пловдив. Близнакът получи червен картон в срещата с "канарчетата", след което се контузи и бе повикан на лагер с юношеския национален отбор. Капитанът на Левски Станислав Ангелов тренира през седмицата наравно с останалите в отбора и се очаква да бъде в центъра на защитата срещу ловчанлии.

"Има лек спад във формата на Генков и Макриев. Проблемът е чисто психологически. Те са опитни футболисти и ще излязат от тази ситуация. Надявам се утре да имат положения и да ги реализират. Качествата на Ларсен Туре са съвсем различни. Можем да го ползваме като крило и атакуващ халф. Трудно ще се ориентира да играе с гръб към вратата. Не ми е споменавал, че е играл като нападател. Рисковете в този момент са излишни", заяви треньорът на Левски Тони Здравков.

В състава на Литекс ще се завърне Петър Златинов. Атакуващият полузащитник на "оранжевите" пропусна 1/8-финалния реванш от Купата на България в Ловеч срещу Созопол. Опитният футболист не тренира в дните преди мача със Созопол заради леко разтежение, но вече е готов за пълни 90 минути. Срещу тима от морския град, Златомир Загорчич даде почивка на голяма част от титулярните си футболисти, които със сигурност ще започнат като титуляри на "Герена".

"В тези двубои моментното състояние не играе. Левски си е Левски. Аз обаче не се интересувам толкова от тях. Гледам си моя отбор и ако сме по-добрият тим на терена в събота, е нормално да бием. Не само Левски, всички имат проблеми, включително и ние, но сме насочили вниманието си единствено и само към нашата къща, тъй като и в нея има някои неща за оправяне. Левски е голям отбор и рано или късно ще се събуди и изправи, убеден съм. Същото впрочем важи и за ЦСКА. Това са големите отбори на България", заяви треньорът на Литекс.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛИТЕКС 1:0



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

26 октомври Левски - Ботев Пловдив 1:0 (А група)
31 октомври Локомотив Пловдив - Левски 2:3 (А група)
03 ноември Левски - Пирин Гоце Делчев 4:1 (А група)
09 ноември Берое - Левски 1:0 (А група)
16 ноември ЦСКА - Левски 0:0 (Купа на България)

Литекс:

30 октомври Литекс - Локомотив София 4:0 (А група)
02 ноември Ботев Пловдив - Литекс 2:1 (А група)
06 ноември Созопол - Литекс 1:2 (Купа на България)
09 ноември Литекс - Пирин Гоце Делчев 6:2 (А група)
19 ноември Литкес - Созопол 6:0 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Литекс

39 срещи
17 победи за Левски
13 равенства
9 победи за Литекс
Голова Разлика: 58:41 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245