Страна на неограничените възможности


.

Страна на неограничените възможности

От известно време във футбола се вихри скандал, с укрити данъци от футболни клубове и футболисти. Преди няколко дни шефът на Комисията за корупция Яне Янев обяви, "Има един клуб с укрити данъци над два милиона лева, 3 клуба над 1 милион, 1 клуб над 500 000 и 4 клуба над 100 000". По прости сметки това прави общо девет отбора. Но не и според Прокуратурата. От там обявиха, че срещу 4 футболни клуба са образувани производства.

И какво излиза, 4 от 9? Значи ефективността на Прокуратурата е по-малко от 50%. Ето защо полицаите казваха "Ние ги хващаме, те ги пускат".

А не знам защо, но имам странното предчувствие, че от тези четири, повече от един или два отбора няма да бъдат осъдени. Знам, звучи абсурдно, но все пак сме в България - "страната на неограничените възможности". Тук всичко е позволено за всеки, стига да си плати на когото трябва.

Дано все пак проверяващи и Прокуратура да ме опровергаят и да намерят и осъдят всички виновни. А до колкото познавам тинята на българския футбол, всички виновници ще наброяват много повече от 4 отбора, но все пак това е добро начало. Дано да продължи.

После господата шефове на футболните ни отбори да не пискат като ощипани моми, че държавата не им помага. Така ще е господа. Така ще е поне докато започнете да си плащате данъците. Тогава ще можете да претендирате за някаква държавна помощ. Друг е въпросът дали ще я получите.

 

Димитър Ангелов

  Сподели
270