Левски и Ботев Пловдив няма да се победят


В. Мухарски

Левски и Ботев Пловдив няма да се победят

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 26.10.2013г.
Час: 15:15
Съдия: Станислав Тодоров

Левски приема Ботев Пловдив на стадион "Георги Аспарухов" в среща от програмата на 14-ия кръг в А група. "Сините" ще искат да се реваншират на феновете си за тежката загуба от ЦСКА (0:3) преди седмица и победата в предстоящия мач е задължителна. Подобно е положението и при Ботев Пловдив, където ще се търси реванш към феновете за поражението в предния кръг от Локомотив София. Прогнозата на Futbol-tv за двубоя между Левски и Ботев е Х. 

Наставникът на "сините" Антони Здравков ще направи няколко рокади в състава в сравнение с резила срещу ЦСКА. Сухия беше бесен на играчите си, като заедно с Христо Йовов поиска те да бъдат глобени с по 30% от заплатите си за октомври. Треньорът ще започне да прави промени от защитата, която срещу “червените" беше под всякаква критика. Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Алехандро Перес и  Нуно Пинто са под въпрос за мача срещу “канарчетата", като нито един от тях нямаше да започне като титуляр, ако селекцията на “сините" беше по-добра и имаше достатъчно играчи.

Най-сигурният играч, който е аут за този двубой е Милиев, който носи най-голяма вина за третия гол в мача с ЦСКА. Неговото място ще заеме Даниел Димов. Игралите слабо Мюлдер и Пинто имат малък шанс да седнат на пейката в пакет за сметка на Пламен Димов и Орлин Старокин. Освен това Мюлдер е и с лека травма, което намалява шансовете му за титулярно място. Везалов пък е опция за смяна на Перес. Очакванията са и Станислав Ангелов да не бъде опорен полузащитник, като най-вероятно ще остане сред 11-те като десен бранител.

Треньорското дуо Тони Здравков - Елин Топузаков се чуди как да нареди състава в защита срещу добрия отбор на Станимир Стоилов. Проблемът е, че нито един от изброените бранители не дава гаранции за добро представяне.

Двама футболисти от чуждестранния легион в състава на Левски - Ларсен Туре и Кевин Брю, със сигурност ще пропуснат двубоя. Първият получи травма по време на "Вечното дерби" срещу ЦСКА и бе заменен именно от Кевин Брю още в 16-ата минута на двубоя. Оттогава той не е тренирал с отбора на 26-кратните шампиони и съвсем естествено отпадна от групата за мача с Ботев. Брю пък обърна глезен по време на едно от заниманията на Левски през седмицата и също ще бъде извън строя за мача с Ботев. По този начин се очаква доста обновен състав на Левски и е много вероятно да се разчита на малка част от юношите на клуба, което ще се приеме добре от феновете на "сините".

"Искрено се надявам, че това, което се получи в мача с ЦСКА, няма да се повтори. Промени ще има, но ще ги кажа в съблекалнята. Имаме 19 човека, но щом са в Левски трябва да побеждават. Няма смисъл да се връщаме назад и да коментираме защо не сме играли футбол срещу ЦСКА. Ботев е компактен отбор, който знае да играе футбол. За стандартите на нашето първенство е един от добрите тимове, но Левски винаги е фаворит, без значение от съперника. Преди време, когато един отбор идваше на "Герена", правеше сметка как ще падне с два или три гола. Сега всеки идва с нагласата, че ще вземе нещо", коментира наставникът на Левски Тони Здравков.

Треньорът на Ботев Пловдив Стаинимир Стоилов няма да може да разчита на Иван Цветков за мача с Левски. Нападателят се завърна в игра срещу Локо София, влизайки като смяна в края на мача. Според Стоилов, обаче Цветков още не е готов за цял мач и няма да рискува със здравето на играча, който все пак може да се появи в игра малко преди края на двубоя.

"Не познавам в детайли голяма част от футболистите на Левски, но за мен не са важни в такава степен индивидуалните качества, колкото това как стои отборът на терена. Почти всичко може да се компенсира с колективни действия, индивидуалните характеристики могат да решат определен мач. Не очаквам промени в състава на Левски, а очаквам да играят с тези футболисти, които завършиха мача с ЦСКА. Това все пак не е важно, а мен ме интересува Ботев да мисли за своето представяне. Който и от футболистите на Левски да излезе, те са един от водещите отбори и не може в подобен тим да коментираме за добри и слаби играчи. Ние търсим оптимални решения в състава, с който ще излезем. На мача с Локомотив имахме доста ситуации, които не можахме да реализираме, но там имаше и друга причина, но не искам да се връщам на нея. До последно ще изчистим максимално състава, който ще играе. Общо взето Ботев има един титулярен състав, който в отговорни мачове не е подвеждал никой от нас", заяви Мъри Стоилов.

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

25 септември Левски - Нефтохимик 6:0 (А група)
28 септември Славия - Левски 0:1 (А група)
04 октомври Левски - Локомотив София 0:0 (А група)
12 октомври Пирин Гоце Делчев - Левски 0:5 (Купа на България)
19 октомври ЦСКА - Левски 3:0 (А група)

Ботев Пловдив:

25 септември Ботев Пловдив - Черно море 2:0 (А група)
28 септември Лудогорец - Ботев Пловдив 0:0 (А група)
05 октомври Ботев Пловдив - Нефтохимик 4:0 (А група)
12 октомври Нефтохимик - Ботев Пловдив 0:3 (Купа на България)
20 октомври Локомотив София - Ботев Пловдив 3:2 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Ботев Пловдив

116 срещи
63 победи за Левски
18 равенства
35 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 217:137 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски - 2.25
Равен - 3.20
Ботев Пловдив - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280