ЦСКА ще се справи с Локо в Пловдив


В. Мухарски

ЦСКА ще се справи с Локо в Пловдив

Локомотив Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 26.10.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Никола Попов

Локомотив Пловдив приема ЦСКА на стадиона в пловдивския парк "Лаута" в среща от 14-ия кръг на "А" група. И двата тима се намират в отлична форма и заемат съответно - 3-о и 4-о място във временното класиране, като "армейците" имат точка повече от своя съперник. "Червените" са на крилете на радостта, след като преди седмица разгромиха своя голям противник - Левски с 3:0. Добрите новини при "смърфовете" се оказаха повече от финансова гледна точка, след като договор за спонсорство с "черно-белите" подписа "Газпром". Двата отбора се срещнаха пак преди няколко месеца, като тогава завършиха при резултат - 0:0, но тогава "армейците" пропиляха доста възможности за гол. Сега столичани са с доста по-обигран отбор и прогнозата на Futbol-tv за този мач е 2.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов вероятно няма да прави много промени от състава, който победи Левски преди седмица. В групата за мача попадна Омар Косоко, който пропусна последните двубои на "армейците“ заради контузия. Очаква се все пак той да остане на пейката и да се появи в игра след почивката. Младенов се колебае дали да не заложи на Кировски като централен нападател, но все пак по-вероятно е титуляр срещу Локо да бъде Сидибе.

Добрата новина за "червените" е, че с отбора отново започна да тренира Мартин Петров. Бившият играч на Манчестър Сити и Атлетико Мадрид вече преговаря за договор с ЦСКА и вероятно това ще стане факт в най-скоро време. Има вероятност Марто да попадне в групата на столичани за следващият мач за първенство, който е срещу Берое.

В щаба на Локомотив има малко проблеми с контузени играчи преди дербито с ЦСКА. Друга новина от "Лаута" е, че в отбора се завърна Методи Стойнев, който бе назначен за спортно-технически директор на клуба.

"Аз искам да приветствам Методи Стойнев с прибирането му вкъщи. Радвам се, че е при нас и съм убеден, че с неговото идване нещата в клуба ще стават още по-добри. Екипът ни става доста силен и това прилича на лицето на Локомотив. Нямахме много време да се радваме на добрия завършек в първия дял на шампионата, защото началото на втория дял идва с една доста тежка серия. Подготвяме се нормално за мача с ЦСКА, като за всеки един отбор. Естествено, съобразяваме се с това, че играем срещу един силен противник, с отбор, който върви добре в шампионата и последните му мачове красноречиво говорят за това. Разузнаваме добре противника и се надявам в този мач публиката да ни подкрепи, защото двубоят ще е много тежък. Въпреки всичко съм убеден, че нашият отбор ще се представи добре", заяви треньорът на Локо Пловдив Сашо Станков.

Под въпрос за срещата с "армейците" е Здравко Лазаров. Електричката тренира нормално, но все още не може да се каже, че е възстановен на 100 процента. Друг бивш играч на ЦСКА - Пламен Крачунов със сигурност няма да вземе участие в мача. Двубоят пропуска и Костас Казнаферис, който се възстановява и не е напълно готов да играе цял мач.

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

26 септември Литекс - Локомотив Пловдив 2:1 (А група)
29 септември Локомотив Пловдив - Любимец 5:0 (А група)
06 октомври Черноморец - Локомотив Пловдив 0:1 (А група)
13 октомври Локомотив Пловдив - Любимец 0:0 (Купа на България)
26 октомври Локомотив Пловдив - Славия 3:1 (А група)

ЦСКА:

26 септември Любимец - ЦСКА 0:3 (А група)
29 септември ЦСКА - Черноморец 3:0 (А група)
05 октомври Славия - ЦСКА 0:1 (А група)
12 октомври Хасково - ЦСКА 1:1 (Купа на България)
19 октомври ЦСКА - Левски 3:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Локомотив Пловдив - ЦСКА

109 срещи
18 победи за Локомотив Пловдив
25 равенства
66 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 230:97 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:

Локомотив Пловдив - 3.50
Равен - 3.25
ЦСКА - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
309