ЦСКА и Левски няма да се победят


В. Мухарски

ЦСКА и Левски няма да се победят

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 19.10.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Георги Йорданов

ЦСКА приема Левски на националния стадион "Васил Левски" в дербито от 13-ия кръг на А група. Срещата е трудна за прогнозиране, тъй като и двата тима показаха силни и слаби игри през изминалите кръгове. Точно преди този мач в лагера на Левски стигнаха до решението за смяна на треньора, при което се стигна до скандала и събличането на Ивайло Петев. В крайна сметка оставки подадоха Наско Сираков и Иво Тонев, а треньор на тима вече е Тони Здравков с помощници Елин Топузаков и Мариян Христов. В ЦСКА проблемите намаляват в последно време и прогнозата на Futbol-tv за този мач е Х.

Звездата на ЦСКА Емил Гъргоров е под въпрос за дербито с Левски. Бадема получи контузия по време на мача на националния ни отбор срещу този на Чехия преди дни. Очакванията са Гъргоров да бъде готов за предстоящата среща, но ако това не стане факт, неговото място в нападението на отбора ще бъде дадено на Кировски. Вероятно на пейката да остане младата надежда на "армейците" Григор Долапчиев. Треньорът на "армейците" Стойчо Младенов ясно показва, че ще разчита на младока само в по-маловажни мачове.

Твърдо аут за мача със "сините" е Косоко, който лекува контузия от първия мач за Купата срещу Хасково. Все още не е и много ясно кой ще действа като ляв краен защитник. Милисавлевич ще бъде изнесен напред и ще играе като крило, но за мястото на ляв бек ще спорят Жереми Фо-Поре и Венцислав Василев. И двамата имат реални шансове да започнат като титуляри в тази среща. Не се очаква да има други промени в състава на Стойчо Младенов.

В лагера на Левски също има няколко въпросителни. Ларсен Туре може и да изгледа дербито от пейката, но не поради контузия. Французинът не успява да убеди щаба, че има класа за титуляр, а в същото време той получава една от най-високите заплати в клуба. Все пак има малък шанс Туре да започне като титуляр, но всичко зависи от старанието на играча по време на тренировките преди мач.

Бранителят Нуно Пинто вероятно ще играе за Левски в предстоящото столично дерби. Очаква се португалецът да попадне в групата за мача. Португалският ляв защитник на Левски получи контузия в бедрото на левия си крак по време на тренировка в понеделник и беше под въпрос за мача срещу ЦСКА, но той поднови пълноценни занимания със своите съотборници два дни преди дербито. Това означава, че Пинто ще заеме своя титулярен пост в Левски, а Орлин Старокин ще остане на резервната скамейка.

"Много съм доволен от това, което показват футболистите през седмицата. Надявам се така да бъде и в събота, а в неделя да почиваме заслужено. Лесно се работи с интелигентни хора. Откакто аз съм в отбора, катаклизми няма. Не искам да коментирам какво се е случвало преди това. Всички футболисти са здрави и готови за мача. Левски е фаворит във всеки един мач, а името на съперника няма значение. Това показва историята“, отсече Тони Здравков.

"Това не ми е първият мач срещу ЦСКА. Срещал съм се с този съперник доста пъти, макар и не точно в тази роля. Сега мисля само за шампионатния двубой, който е в събота. Относно поредицата срещу с тях ще кажа следното: Няма значение кога играем срещу ЦСКА, през ноември, декември или март. Винаги трябва да ги побеждаваме. Смятам, че каквото сме говорили и тренирали до момента в голяма степен ще се получи на мача в събота. Играчите демонстрират настроение по време на тренировките. Надявам се, че в събота ще демонстрират и характер, освен настроение. Този мач без характер трудно се играе. Не мога да коментирам играта и тактиката на ЦСКА", добави още треньорът на Левски.

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

23 септември ЦСКА - Литекс 1:0 (А група)
26 септември Любимец - ЦСКА 0:3 (А група)
29 септември ЦСКА - Черноморец 3:0 (А група)
05 октомври Славия - ЦСКА 0:1 (А група)
12 октомври Хасково - ЦСКА 1:1 (Купа на България)

Левски:

21 септември Черноморец - Левски 1:3 (А група)
25 септември Левски - Нефтохимик 6:0 (А група)
28 септември Славия - Левски 0:1 (А група)
04 октомври Левски - Локомотив София 0:0 (А група)
12 октомври Пирин Гоце Делчев - Левски 0:5 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

ЦСКА - Левски

131 срещи
43 победи за ЦСКА
36 равенства
52 победи за Левски
Голова Разлика: 189:177 за Левски

Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 2.10
Равен - 3.40
Левски - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228