Левски ще излъже Локо София


В. Мухарски

Левски ще излъже Локо София

Левски - Локомотив София
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 04.10.2013г.
Час: 15:00
Съдия: Христо Ристосков

Левски приема Локомотив София на "Герена" в среща от 12-ия кръг на А група. Единствената пречка за лесно прогнозиране на тази среща е фактът, че в каквато и форма да се намират в последните години "железничарите" често успяват да вземат някоя друга точка от своя съперник. Като изключим това, Левски започва да ниже победа след победа в първенството, докато "червено-черните" едва успяха да излязат от зоната на изпадащите тимове.

Бившият нападател на Левски Крум Бибишков няма да се завърне на "Герена" този петък с тима на Локо София, тъй като все още е контузен. По време на тренировките през седмицата остри болки в кръста е получил и вратарят Божидар Митрев, като неговото състояние ще се уточнява допълнително. Евертон Джилио Том, Азрак Махамат, Румен Трифонов и Илиян Гаров също са с травми. Най-вероятно Том и Махамат ще вземят участие в срещата, тъй като състоянието им се подобрява.

Треньорът на Локо София Стефан Генов даде добра оценка на новите попълнения, които пристигат по време на сезона, но уточни че голяма част от тях не са се адаптирали напълно и не са готови игрово и функционално. Единственото изключение е Гаел Нлундулу, който имал прекъсване в подготовката само от 20 дни. Сота, Елтон дош Рейс и Крис все още не могат да бъдат пълноценни за "железничарите".

Централният нападател на Левски Цветан Генков и капитанът Станислав Ангелов пропускат мача с Локомотив София. Това стана ясно, след като Славиша Йоканович не ги взе в групата за срещата. Голмайсторът се контузи в деветия кръг на стадион "Лазур" срещу Черноморец, когато напусна на почивката. Поради травмата си пропусна победите над Нефтохимик (6:0) и Славия (1:0). По този начин Цецо няма да се изправи за първи път срещу бившия си отбор. Синята деветка едва вчера поднови пълноценно занимания, но не е готов на 100% и треньорското ръководство не иска да рискува със здравето му.

Сръбският специалист се надява най-добрият му нападател да е на линия за важните мачове с ЦСКА и Ботев Пловдив. По всяка вероятност Димитър Макриев отново ще води атаката и ще има нова възможност да търси първи гол със синята фланелка. Капитанът Станислав Ангелов пък се възстановява по-бързо от очакваното, но ще остане на пейката, най-вече заради завръщането на Дъстли Мюлдер, който се очаква да бъде титуляр. Димитър Везалов също остана извън 18-те за този мач, както и трайно контузеният Стефан Велев.

"Генков и Ангелов имат леки проблеми и предпочитаме да не избързваме с включването им. Не мога да очаквам да сме като Байерн Мюнхен и Барселона, но искам моят отбор да играе всеки мач все по-добре и да правим крачки напред. Локомотив София разполага с един много добър, опитен и интелигентен играч в лицето на Маркиньос. Гаел също би могъл да е много опасен, тъй като е бърз по крилото. Те привлякоха Милан Йованович, който е класен играч, но все още не е показал най-доброто от себе си. Локомотив са силни при статичните положения и показват голям характер, но в защита имат леки проблеми", каза Йоканович.

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

15 септември Левски - Лудогорец 0:2 (А група)
18 септември Левски - Пирин ГД 4:0 (Купа на България)
21 септември Черноморец - Левски 1:3 (А група)
25 септември Левски - Нефтохимик 6:0 (А група)
28 септември Славия - Левски 0:1 (А група)

Локомотив София:

15 септември Локомотив София - Берое 1:0 (А група)
18 септември Калиакра - Локомотив София 1:2 (Купа на България)
21 септември Черно море - Локомотив София 2:2 (А група)
25 септември Локомотив София - Лудогорец 1:2 (А група)
29 септември Нефтохимик - Локомотив София 0:2 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Локомотив София

122 срещи
70 победи за Левски
28 равенства
24 победи за Локомотив София

Коефициенти от bet365:
Левски - 1.30
Равен - 4.50
Локомотив София - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
326