Левски ще вземе най-старото столично дерби


В. Мухарски

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 28.09.2013г.
Час: 15:15
Съдия: Цветан Кръстев

Славия приема Левски на стадиона в столичния кв. “Овча купел" в двубой от 11-ия кръг на А група. Срещите на "белите" са трудно предсказуеми, тъй като играчите на Асен Букарев стигат да най-различни резултати в родното ни първенство. Последните три срещи на Славия в А група са със знак Х, а преди това тимът има победа над слабака Пирин Гоце Делчев и загуба от Ботев Пловдив. Левски, от своя страна, започна да излиза от кризата и записа няколко успеха в последните си срещи. Прогнозата на Futbol-tv за тази среща е 2.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов не изпусна възможността да се изкаже преди този мач, като заяви, че не се притеснява от предстоящото столично дерби с Левски и вярва, че тимът му може отново да спъне "сините", така както го стори в края на миналия шампионат. Тогава "сините" бяха на победа от шампионската титла, но в последния кръг Славия измъкна равенство на "Герена" и по този начин даде златните медали на Лудогорец.

"И Левски не са цъфнали и вързали. Да, силен отбор са си, но и ние имаме футболисти, които, ако се раздадат докрай, ще завършим с положителен резултат. Сираков няма да влезе на терена, за да вкара гола. Той е само добър мотиватор. Единственото нещо, което ми дава спокойствие преди мача, е назначението на Цветан Кръстев за съдия. Сигурен съм, че няма да свири тенденциозно. Той ще отсъжда това, което види. Назначението му ме успокоява. Той е съдия с голямо бъдеще и трябва да получава шанс да ръководи повече и по-завързани мачове. Честен съдия е и трудно се поддава на провокациите на футболистите, а левскарите много обичат да го правят", заяви президентът на Славия.

Наставникът на Славия Асен Букарев вероятно ще даде шанс за изява на Христо Янев. Бившият играч на ЦСКА рядко попада в състава на "белите" през този сезон, но сега ще получи шанс за изява. Янев все още не е получил предложение за нов договор с най-стария столичен тим и това може да стане само с добри игри в оставащите мачове. До този момент Христо винаги е имал късмет когато стане въпрос за мачове срещу Левски. Само с екипа на ЦСКА, Янев има пет гола във вратата на "сините". Като играч на Литекс той добави още няколко попадения и може да се твърди, че заедно с Мартин Камбуров са нещо като "черни котки" за "сините" в последните няколко години.

Бразилецът Диего Невеш не може да се завърне у нас, след като пътува до родината заради смъртта на баща си. Оказа се, че новото попълнение на Славия е с изтекла временна работна виза и трябва ново попълване на документи, за да се завърне в София. Това най-вероятно го вади поне за 10 дни от сметките на треньора Асен Букарев. Невеш пропусна гостуването на Черноморец, а освен това няма да бъде на разположение и за дербито с Левски. Един от другите варианти за нападението на тима - Радослав Василев, претърпя лека операция на глезена и ще му трябват 2 седмици да е готов за игра. Така единствената опция в атаката на тима е Атанас Курдов, който обаче оправдава очакванията след привличането му и вече реализира 6 гола за Славия.

В състава на Левски също има малко проблеми преди този двубой. Наставникът на отбора Славиша Йоканович няма да може да разчита на двама от основните си футболисти в лицето на Станислав Ангелов и Цветан Генков. Последният получи травма при гостуването на Черноморец и заради нея беше сменен по-рано. Бившият футболист на Локомотив София не се появи в двубоя в сряда срещу другия бургаски тим - Нефтохимик, спечелен с 6:0. Очаква се Генков да започне нормални натоварвания другата седмица. Това означава, че ще е на разположение за мача срещу столичните "железничари".

В негово отсъствие със сигурност титулярно място ще получи новопривлеченият Димитър Макриев. Аут за най-старото столично дерби е и дълготрайно контузеният халф Стефан Велев. Колкото до Станислав Ангелов, Пелето ще бъде готов за игра чак за Вечното дерби с ЦСКА.

За срещата със Славия, Славиша Йоканович няма намерение да дава почивка на никого, въпреки че това ще е четвърти мач на тима му за последните две седмици.

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Славия:

31 август Славия - Пирин Гоце Делчев 3:0 (А група)
14 септември Литекс - Славия 1:1 (А група)
18 септември Славия - Пирин Разлог 4:0 (Купа на България)
21 септември Славия - Любимец 1:1 (А група)
25 септември Черноморец - Славия 2:2 (А група)

Левски:

01 септември Любимец - Левски 0:2 (А група)
15 септември Левски - Лудогорец 0:2 (А група)
18 септември Левски - Пирин ГД 4:0 (Купа на България)
21 септември Черноморец - Левски 1:3 (А група)
25 септември Левски - Нефтохимик 6:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Славия - Левски

124 срещи
62 победи за Левски
42 равенства
20 победи за Славия
Голова Разлика: 215:123 за Левски

Коефициенти от bet365:

Славия -
Равен -
Левски -

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
468