Левски няма да има проблеми с Нефтохимик


В. Мухарски

Левски няма да има проблеми с Нефтохимик

Левски - Нефтохимик
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 25.09.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Георги Игнатов


Левски приема Нефтохимик на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 10-ия кръг на А група. "Сините" бавно и постепенно започват да усещат вкуса на победите, но е факт, че за първенство те все още нямат успех на свой терен този сезон. Последната победа на Левски на "Герена" бе в края на миналия шампионат, когато се наложиха над шампионите Лудогорец с 1:0. Сега задачата на Гари Родригес и компания изглежда далеч по-лесна. Срещу себе си "сините" имат един от най-слабите тимове в първенството и това дава основания на Futbol-tv да даде знак 1.

Успех за Левски тази вечер ще означава, че в рамките на една седмица "сините" ще вземат втори бургаски скалп. В събота те спечелиха гостуването си на Черноморец с 3:1. Очакванията са треньорът на Левски Славиша Йоканович да даде шанс за изява на някои от младите футболисти. На мястото на Мирослав Иванов на терена ще бъде Антонио Вутов. Реабилитираният Дъсти Мюлдер също е в групата за мача, но най-вероятно ще остане резерва. В защитата вероятно ще се подвизава Пламен Димов, който игра за последно в мача с Пирин Гоце Делчев за Купата на страната. Не е изключено почивка да получи и Цецо Генков.

Новото попълнение на "шейховете" Цветомир Цонков може да дебютира днес срещу Левски. Опорният халф вчера подписа договор с отбора и попадна в групата за мача. Цонков водеше подготовка с тима и е изявил желание ако треньорите му гласуват доверие, да излезе със зелената фланелка срещу тима на Левски. Тренировки с Нафтата води и Герасим Заков, но той все още не е картотекиран в БФС и със сигурност няма да вземе участие в предстоящата среща.

Лошата новина за старши треньора Антон Спасов е, че халфът Стамен Ангелов, който бе заменен принудително в двубоя с Лудогорец, няма да може да играе срещу "сините". Футболистът удари лошо ръката си и не успя да продължи двубоя на "Лудогорец Арена". Така Спасов ще трябва да търси друга алтернатива в центъра на терена.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - НЕФТОХИМИК 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

25 август Левски - Черно море 1:1 (А група)
01 септември Любимец - Левски 0:2
(А група) 15 септември Левски - Лудогорец 0:2 (А група)
18 септември Левски - Пирин ГД 4:0 (Купа на България)
21 септември Черноморец - Левски 1:3 (А група)

Нефтохимик:

23 август Нефтохимик - Локомотив Пловдив 1:3 (А група)
30 август Берое - Нефтохимик 2:0 (А група)
14 септември Нефтохимик - Черно море 0:1 (А група)
19 септември Ботев Пловдив - Нефтохимик 6:0 (Купа на България)
22 септември Лудогорец - Нефтохимик 4:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Нефтохимик

26 срещи
16 победи за Левски
4 равенства
6 победи за Нефтохимик

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228