Дербито на Пловдив ще остане без победител


В. Мухарски

Дербито на Пловдив ще остане без победител

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 14.09.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Георги Йорданов

Ботев приема градския си съперник - Локомотив Пловдив в дербито на града под тепетата, което е от програмата на 8-ия кръг на "А" група. Срещата е трудна за прогнозиране, тъй като и двата тима имат доста опитни състезатели в редиците си. С оглед на напрежението и еуфорията в гр. Пловдив, прогнозата на Futbol-tv e Х.

От щаба на "смърфовете" решиха да изненадат съперника си с две нови попълнения, които подписаха с отбора дни преди мача с Ботев. Договори за по 2 години с клуба от "Лаута" подписаха гръцките футболисти Стелиос Илиадис и Константинос Казнаферис. Двамата са играли за едни най-добрите отбори на южната ни съседка - Арис Солун и ПАОК. Много е вероятно те да бъдат сред стартовете единадесет на треньора Сашо Станков. Казнаферис може да играе като десен краен защитник и като крило, а Илиадис е типичен дефанзивен халф.

На "Лаута" се завърна и бившият играч на Ботев - Тодор Тимонов. Преди 3 седмици 27-годишният футболист бе отстранен от отбора и се подготвяше индивидуално, но Тимонов е говорил с треньора и е заявил, че има какво още да даде на Локомотив. Все пак очакванията са нападателят да остане на пейката, тъй като е загубил игрови ритъм.

Наставникът на Локомотив Пловдив Сашо Станков има проблеми единствено с централните защитници. Пламен Крачунов е под въпрос за срещата, а освен него и Тунчев е с лека травма.

"Състоянието на Крачунов не е много добро, Тунчев имаше известни проблеми. Който е здрав, той ще участва в дербито. Много се радвам, че ще преживея това дерби, защото това е нещо, което може би всеки треньор в България иска да преживее. Аз съм взимал участие и в другото дерби, но очаквам това с нетърпение. Готвим се старателно, тъй като този мач крие по-особен заряд. Надявам се да зарадваме нашите фенове и да се представим добре, като се поздравим и с победа“, заяви Сашо Станков.

"Имаме известни проблеми. Става дума за 3-4 човека. Има още малко време до мача, но в последния момент ще реша, кой ще отпадне. Добре сме разузнали тима на Ботев. Направили сме старателен анализ. Това е сериозен отбор“, каза още наставникът на Локо Пловдив.

Старши-треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов също има проблеми преди пловдивското дерби. Един от основните футболисти на "канарчетата" - Мариян Огнянов претърпя операция преди един ден. Халфът получи травма на коляното, като бе засегната една от връзките. Юношата на Левски най-вероятно ще отсъства от терените в следващите близо два месеца.

Освен Огнянов и Валери Домовчийски е с травма и няма да бъде на разположение за важния сблъсък. Аут за срещата е и Иван Цветков. Мъри Стоилов все пак има доста сериозен избор за нападението на отбора и за заместници на Домо и Огнянов ще се избира измежду Абел Анисе, Вандер Виейра, Луис Педро, Ромарио Кортзорг и Слави Костов.

Титуляр в атаката на тима със сигурност ще бъде звездата на "жълто-черните" Тодор Неделев, от когото се очаква да тормози отбраната на градския съперник. Националът има проблем с коляното, но очакванията са той да бъде готов за този важен мач.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

08 август Щутгарт - Ботев Пловдив 0:0 (Лига Европа)
11 август Ботев Пловдив - Любимец 1:2 (А група)
18 август Черноморец - Ботев Пловдив 0:2 (А група)
25 август Ботев Пловдив - Славия 3:2 (А група)
01 септември ЦСКА - Ботев Пловдив 0:0 (А група)

Локомотив Пловдив:

05 август Локомотив Пловдив - Берое 3:1 (А група)
10 август Черно море - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
17 август Локомотив Пловдив - Лудогорец 0:1 (А група)
23 август Нефтохимик - Локомотив Пловдив 1:3 (А група)
02 септември Локомотив Пловдив - Локомотив София 3:1 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

92 срещи
31 победи за Ботев Пловдив
26 равенства
35 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 119:108 за Локомотив Пловдив

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 1.80
Равен - 3.40
Локомотив Пловдив - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194