Литекс ще победи Левски в Ловеч


В. Мухарски

Литекс ще победи Левски в Ловеч

Литекс - Левски
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 18.08.2013г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Попов

Литекс приема Левски на стадиона в Ловеч в среща от 5-ия кръг на "А" група. "Оранжевите" се намират в отлична форма и дори са на първо място в класирането. "Сините" от своя страна играят доста слабо, а през последната седмица от отбора бяха освободени четирима от досегашните титуляри - Дъстли Мюлдер, Кристовао Рамос, Жоао Силва и Рамон Лопес. С отбора обаче подписа Йордан Милиев, но той вероятно няма да започне като титуляр срещу Литекс. Прогнозата за мача - 1.

18-годишният нападател Кристофър Димитров попадна в групата на Славиша Йоканович за гостуването на Левски в Ловеч. Младият талант от школата на "сините“ попълва групата до 18 футболисти, след кадровите проблеми, пред които бе изложен Йоканович с освобождаването на четиримата играчи от първия състав през седмицата. Младокът обаче вероятно ще остане на резервната скамейка. Атаката на отбора ще се води от Цветан Генков, подпомаган от Гари Родригес и Антонио Вутов.

След мача с Пирин казахме, че ни трябват петима нови. Сега освободихме четирима футболисти и вече ни трябват девет нови. За първи път изпадам в подобна ситуация. Всяка седмица говорим, че ще вземем нови футболисти, но първият нов дойде днес и е Милиев. Той ще бъде в групата за мача с Литекс, ще е на пейката. Ситуацията не е добра за мен и за клуба. Нямаме време, а и с бюджета, който имаме, може да сгрешим. Няма как да вземем Кристиано Роналдо, или Меси, за да сме сигурни, че няма да сбъркаме. Не мога да коментирам финансовата ситуация в клуба. Моето място в йерархията не е такова. Моята работа е на терена", заяви Славиша Йоканович.

Наставникът на Литекс Златомир Загорчич е уверен , че неговите футболисти ще се представят на ниво в неделя и ще се поздравят с успех в дербито с Левски. Загорчич няма проблеми с контузени футболисти и ще разчита на тези, които играха в последните срещи.

"Подготвени сме добре за мача. Цяла седмица тренирахме с нужната концентрация и дисциплина и очаквам в неделя да излезем за победа. Нямаме притеснения, а проблемите в лагера на съперника въобще не ни интересуват. Ще се стремим да ни се получи нашата игра. Формулата за успех над Левски е ясна - раздаване на всички играчи на терена, тези на пейката и феновете на трибуните. Очаквам още повече публика, отколкото беше на дербито с Ботев Пловдив. Вярвам на момчетата! Вярвам, че сега ще бием. Това, че Левски и ЦСКА имат някакви затруднения, това не ни касае", заяви Загорчич.

ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЛЕВСКИ 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

14 юли Литекс - Добруджа 3:1 (Приятелска среща)
21 юли Литекс - Нефтохимик 4:1 (А група)
26 юли Локомотив София - Литекс 0:2 (А група)
04 август Литекс - Ботев Пловдив 0:0 (А група)
10 август Пирин Гоце Делчев - Литекс 1:5 (А група)

Левски:

11 юли Иртиш - Левски 2:0 (Лига Европа)
21 юли Ботев Пловдив - Левски 2:1 (А група)
28 юли Левски - Локомотив Пловдив 1:2 (А група)
04 август Пирин Гоце Делчев - Левски 0:2 (А група)
11 август Левски - Берое 0:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Литекс - Левски

38 срещи
9 победи за Литекс
12 равенства
17 победи за Левски
Голова Разлика: 57:40 за Левски

Коефициенти от bet365:
Литекс - 2.00
Равен - 3.25
Левски - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
414