ЦСКА ще запише първа победа за сезона


В. Мухарски

ЦСКА ще запише първа победа за сезона

ЦСКА - Нефтохимик
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 17.08.2013г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Апостолов

ЦСКА приема Нефтохимик на стадион "Българска армия" в среща от 5-ия кръг на "А" група. "Армейците" все още нямат успех от началото на шампионата и напрежението в клуба е огромно. Нафтата от своя страна трупа точки и дори взе градското дерби с Черноморец преди седмици. Прогнозата на Futbol-tv е 1.

Очаква се наставникът на столичани Стойчо Младенов да разчита на двама от чужденците в ЦСКА – Омар Косоко и Християн Кировски. Двамата футболисти за момента само влизат като смяна в мачовете, които ЦСКА изигра в А група. Кировски би трябвало да води атаката на "червените“, а Косоко ще играе на дясното крило.

В центъра на защитата вероятно няма да има промени въпреки лошото представяне в последните две игри на ЦСКА. Все още Младенов не е взел решение кой да играе като десен бек, след като пусна на тази позиция Апостол Попов миналата седмица срещу Лудогорец. Апата обаче показа, че е много по-силен в центъра на отбраната, от колкото в дясната й част и това може да даде възможност на тази позиция да играят Венци Василев или Ангел Грънчов.

"Такова напрежение се създаде тук при нас, такова настроение... Изчакайте, нека мине един сезон, пък тогава да правим оценки за футболистите. Атакувайте мен, тях не ги пипайте. Най-малка вина пък имат футболистите. Нито един от тях няма абсолютна никаква вина, че е в ЦСКА, че е в такова състояние, да изискваме такива неща от тях, които не могат да дадат. Другите като правят по 3-4 години селекция и имат зад себе си банки, спонсори, какво става? При тях е спокойствие – излиза една фигура казва две думи и се слуша и се изпълнява, както Наско Сираков каза, че Левски няма да търси резултати", заяви Стойчо Младенов.

Защитникът на Нефтохимик Антон Димитров няма да играе срещу ЦСКА. През седмицата бранителят тренира отделно от основната група състезатели, но все още изпитва болка в глезена и затова спортно-техническият екип е предпочел да не рискува излишно със здравето на състезателя.


Треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов е на мнение, че съперникът е един от най-титулуваните отбори в страната и това, че в момента не играе убедително, не може да бъде критерий за състоянието му. Дамянов каза още, че е гледал досегашните мачове на ЦСКА и е запознат със стила на игра и качествата на състезателите на "червените". Треньорът се надява за събота да може да използва двамата нови в състава - Антон Вергилов и Кевин Колибали. И двамата попаднаха в групата за мача в София, а в последния момент ще се решава дали ще някой от тях ще излезе като титуляр в мача.

ПРОГНОЗА: ЦСКА - НЕФТОХИМИК 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

29 юли Берое - ЦСКА 1:1 (А група)
03 август ЦСКА - Черно море 0:0 (А група)
06 август ЦСКА - Спортист Своге 1:1 (Приятелска среща)
10 август Лудогорец - ЦСКА 3:0 (А група)
14 август Локомотив Мездра - ЦСКА 2:1 (Приятелска среща)

Нефтохимик:

21 юли Литекс - Нефтохимик 4:1 (А група)
27 юли Нефтохимик - Любимец 1:0 (А група)
30 юли Нефтохимик - Мастер 0:2 (Приятелска среща)
02 август Черноморец - Нефтохимик 2:3 (А група)
09 август Нефтохимик - Славия 1:1 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

ЦСКА - Нефтохимик

26 срещи
15 победи за ЦСКА
4 равенства
7 победи за Нефтохимик
Голова Разлика: 52:27 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.28
Равен - 4.50
Нефтохимик - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184