Ботев Пловдив обърна Левски (видео)


В. Мухарски

Ботев Пловдив обърна Левски (видео)

Ботев Пловдив победи Левски с 2:1 в среща от 1-ия кръг на "А" група. Двубоят бе интересен и предложи доста емоции на зрителите. И трите попадения бяха доста красиви. В 6-ата минута Гари Родригес откри резултата с удар от над 20 метра. В 36-ата минута Родригес и Минев се спречкаха, като крилото на Левски бутна защитника на "канарчетата" по главата и бе изгонен заради това. Така гостите играха с човек по-малко до края на мача.

В 50-ата минута Нуно Пинто изби от голлинията удар от два метра на Грънчаров, който бе намерен от Домовчиски с глава след центриране от корнер. В 57-ата минута фантастична самостоятелна акция на Неделев завърши с гол. Младокът финтира Вутов, Пинто и Старокин, а след това от малък ъгъл успя да прати топката в мрежата на Пламен Илиев за 1:1. В 75-ата минута Неделев бе изведен отлично сам срещу вратаря и нападателят с красив прехвърлящ удар даде преднина на "жълто-черните".

В 85-ата минута Анисе нахлу в наказателното поле на гостите и центрира топката, но като по чудо нападател на Ботев не успя да я засече в мрежата на гостите за трети път. В края на мача Левски бе близо до гол, но Жоао Силва не успя се разпише. В крайна сметка Ботев Пловдив спечели първите си три точки за този сезон.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132