Ботев Пловдив отново ще победи Астана


В. Мухарски

Ботев Пловдив отново ще победи Астана

Ботев Пловдив - Астана
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 11.07.2013г.
Час: 20:30
Съдия: Павле Радованович (Черна гора)

Ботев Пловдив приема Астана на стадион "Лазур" в гр. Бургас в мач-реванш от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа. В първата среща "канарчетата" се поздравиха с важен успех на чужд терен с 1:0 и сега задачата им изглежда доста по-лека. Очакванията са стадионът на Черноморец Бургас да бъде пълен до краен предел и това допълнително да улесни "жълто-черните".

Халфът на Ботев - Тодор Неделев почти сигурно ще се завърне сред титулярите за реванша с Астана. Младежкият национал остана резерва в Казахстан, тъй като старши-треньорът Станимир Стоилов заложи на по-дефанзивна тактика. Вместо него сред единадесетте започна Анисе Абел, но за двубоя в Бургас се очаква или бившият играч на ЦСКА, или Вандер Виейра да остане на пейката.

Вероятно това ще бъде и единствената рокада в състава, която Мъри планира да направи. При отсъствието на голмайстора Иван Цветков, атаката отново ще бъде водена от Ромарио Кортзорг.

"Тошко Неделев е в добро състояние. Единствената дилема е дали той ще започне титуляр, още не съм решил. Най-големият ни проблем е отсъствието на контузения Иван Цветков, но Ботев има и други футболисти, които могат да се справят. Вярвам, че играчите знаят колко е важна тази среща. Още след първия мач, казах, че нищо не е решено. Сега мисля същото. Имаме изключително сериозен противник. Надявам се малко да подобрим нивото от първия мач и да елиминираме отбора на Астана. Трябва да бъдем по-уверени в завършващия пас и завършващия удар. Трябва да владеем повече топката и да сме по-смели в завършващата фаза", коментира Станимир Стоилов на пресконференцията преди мача.

Старши-треньорът на Астана - Мирослав Беранек вероятно този път ще заложи на Игор Цигирлаш, който имал опит в евротурнирите. Молдовецът ще започне като титуляр срещу Ботев Пловдив. "Никой отбор в местната ни лига не е способен да упражни такъв натиск в половината на противника, като този на Ботев. Моите момчета не са привикнали на такъв стил на действие на опонента. В първата среща футболистите на Ботев се бяха построили така, че на практика не ни даваха възможност да стреляме от разстояние. На всичкото отгоре още при първия по-сериозен удар Ботев вкара гол. После се затвориха още повече и заиграха само на контраатака. Ние нямахме късмет - нацелихме греда, а в края на двубоя изпуснахме и други положения. Надявам се този мач да имаме повече късмет", коментира треньорът на Астана.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - АСТАНА 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

19 юни Ботев Пловдив - Ружомберок 2:1 (Приятелска среща)
22 юни Ботев Пловдив - Кубан Краснодар 0:0 (Приятелска среща)
27 юни Ботев Пловдив - Зноймо 1:1 (Приятелска среща)
29 юни Ботев Пловдив - Адмира 0:0 (Приятелска среща)
04 юли Астана - Ботев Пловдив 0:1 (Лига Европа)

Астана:

19 юни Астана - Шахтьор Караганди 1:2 (Купа на Казахстан)
23 юни Актобе - Астана 2:1 (Висша лига)
29 юни Астана - Иртиш 1:1 (Висша лига)
04 юли Астана - Ботев Пловдив 0:1 (Лига Европа)
07 юли Жетису - Астана 1:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - Астана

1 среща
1 победа за Ботев Пловдив
0 равенства
0 победи за Астана
Голова Разлика: 1:0 за Ботев Пловдив

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 1.70
Равен - 3.50
Астана - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Пловдив - 1.75
Равен - 3.35
Астана - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171