Ганчев: ЦСКА и Литекс могат да се слеят, но трябва обществена подкрепа


Н. Гавазов

Ганчев: ЦСКА и Литекс могат да се слеят, но трябва обществена подкрепа

Собственикът на Литекс Гриша Ганчев даде голямо интервю пред "Тема спорт", в което разкри какви са намеренията му относно евентуално закупуване на ЦСКА. Според бизнесмена, пред "армейците" има три варианта - клубът да остане в сегашния си вид и да изпадне в окръжните групи, да намери богат инвеститор, който да изплати всичките му дългове или да се обедини с друг клуб, който е без задължения.

"Хората от "Титан" ме потърсиха за преговори. Има обаче едно голямо но, защото нещата са много сложни там. Първо, трябва да се разбере, дали има широка обществена подкрепа да стане промяната. Второ, в ЦСКА хватката е мъртва. Има три варианта. Първият е до един момент клубът да съществува в този си вариант и в крайна сметка да отиде в окръжната група, повтаряйки пътя на Ботев. Вторият вариант е да се намери някой богат спонсор, който да поеме задълженията, които са около 35 милиона лева, натрупани във всичките тези 20 години. И постоянно да виси по съдилища да се съди с някого в продължение на... не се знае колко години. Третият вариант е четирите славни букви и славната им емблема да се сложат на друг отбор и клуб с прозрачно финансово минало, без задължения и - да кажем, с перспективно бъдеще. Тук идва едно друго но - дали огромната маса привърженици на този отбор ще го припознаят като свой, защото така ще се унищожи историята на ЦСКА. Най-малко аз съм човекът, който ще направи тази крачка - да им се унищожи историята. А другият вариант е да отидат там, където трябва да отидат - в "А" окръжна Затова на мен ми е толкова трудно да взема това решение и просто ще изчакам следващите дни, за да видя какви са нагласите и реакциите сред по-голяма част от привържениците на този отбор. И тогава вече може да направим крачката", заяви Ганчев.

"За мен акционерното дружество е мъртво. Собствениците от "Титан" са налели около 60-70 милиона за годините откакто са в клуба. Пробойните там са още от времето на Вальо Михов, но се вижда, че колкото и да се налива в една пробита кофа, това е яма без дъно. Вариантът Глазгоу Рейнджърс е много назрял и сигурно трябва да се случи до месец-два", допълни бизнесменът.

 

  Сподели
144