Ботев ще вземе дербито на Пловдив


В. Мухарски

Ботев ще вземе дербито на Пловдив

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 08.05.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Георги Йорданов

Ботев приема Локомотив на своя стадион в дербито на Пловдив, което е от програмата на 26-ия кръг на "А" група. Що се касае до класирането, победата е по-важна за "канарчетата", тъй като тимът воден от Станимир Стоилов все още има шансове за място, даващо право на участие в европейските клубни турнири. "Смърфовете" от своя страна се намират в средата на таблицата и са далеч както от лидерите, така и от изпадащите тимове.

Мъри Стоилов няма проблеми с контузени играчи и ще разчита на най-доброто, с което разполага за важната среща. "Футболистите са готови за мача от физическо естество. Хубаво е, че почти всички са на линия. Нормално е като е градско дерби да има още по-голям заряд. Предполагам, че нашите футболисти добре осъзнават, че утре всеки фен ще иска да е футболист, защото феновете и треньорите можем само да гледаме мача. Футболистите ни имат уникална възможност да се запишат в историята на това дерби", каза Мъри.

"Локомотив имаше проблеми със смяна на собственост през лятото и на този фон смяна на играчи, сглобяване, смятам, че сега се справят много добре и са спокойни за мястото си в групата. Предполагам, че чакат само този мач. Локомотив има едно от стабилните представяния в А група, отбор който заслужава респект, но ние не бива да се плашим. За нас освен победа в дербито са важни и трите точки, за да вървим напред", добави още Стоилов.

Неговият колега от Локо Пловдив - Стефан Генов има проблеми с контузени играчи. С травми са Мечечиев, Атанасов и Юруков, а Валери Георгиев е наказан. Преди мача на облекчен режим тренира Кирил Котев, но той със сигурност ще попадне в групата на "черно-белите", но ще се реши в последния момент дали да играе или не.

"Очаквам един доста зрелищен и оспорван двубой – така, както са протичали всичките дербита между двата отбора до този момент. Иска ми се да има спортсменско поведение както на терена, така и на трибуните на стадион "Христо Ботев". И наистина този мач да се превърне във футболен празник за нашия град. Отборът ни е подготвен, готов е за това дерби. Настроението в съблекалнята е добро. Не е нужна допълнителна мотивация за пловдивското дерби. Предполагам, същото важи и за отбора на Ботев. Много добре знам какво означава този мач за нашите фенове и ще направим всичко възможно, за да ги зарадваме. За мен това ще е 9-о дерби – 7 като помощник-треньор и 2 като старши треньор. Моите момчета искат да дадат всичко от себе си, да покажат пред цяла България това, на което са способни", заяви Стефан Генов.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

10 април Берое - Ботев Пловдив 2:1 (А група)
13 април Ботев Пловдив - Пирин Гоце Делчев 5:0 (А група)
20 април Локомотив София - Ботев Пловдив 1:2 (А група)
28 април Ботев Пловдив - Литекс 1:0 (А група)
04 май ЦСКА - Ботев Пловдив 1:0 (А група)

Локомотив Пловдив:

10 април Локомотив Пловдив - Ботев Враца 0:1 (А група)
15 април Лудогорец - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
20 април Локомотив Пловдив - Етър 3:0 (А група)
28 април Славия - Локомотив Пловдив 2:0 (А група)
02 май Локомотив Пловдив - Левски 0:1 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

91 срещи
31 победи за Ботев Пловдив
25 равенства
35 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 119:108 за Локомотив Пловдив

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 1.50
Равен - 3.60
Локомотив Пловдив - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Пловдив - 1.60
Равен - 3.40
Локомотив Пловдив - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210