Литекс и Левски няма да се победят


В. Мухарски

Литекс и Левски няма да се победят

Литекс - Левски
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 20.04.2013г.
Час: 15:00
Съдия: Николай Йорданов


Литекс приема Левски в Ловеч в дербито на 23-ия кръг на "А" група. Срещата е еднакво важна и за двата тима. При загуба "сините" могат да се сбогуват с надеждите си за титла, докато поражение ще отдалечи тима на Христо Стоичков далеч от зоната, даваща право за участие в евротурнирите. Равенството е логичен изход от този двубой.

Рене Михелич, който бе изгонен в срещата с Локомотив София за първенство, ще пропусне двубоя в Ловеч. Станислав Ангелов има лека травма и има вероятност да остане на резервната скамейка. Възстановеният Йордан Милиев попадна в групата, но не е ясно дали ще се рискува и с неговото включване. Аут от сметките на  Николай Митов са контузените и Владимир Гаджев и Базил де Карвальо. Не е ясно кой ще застане на вратата на Левски, като с равни шансове са Пламен Илиев и Михаил Иванов.

"Христо Стоичков го уважаваме много. Единственият българин печелил "Златната топка". Дано да сме живи и здрави да видим и друг българин с тази награда. Но дотам - уважение. На терена сме съперници. Той ми е още по-дразнител, защото е от другия лагер. Победите са важни. Няма по-хубаво от тези мачове - с Литекс, ЦСКА, Лудогорец. Има настроение в отбора, но трябва да го покажат на терена. ", каза треньорът на "сините".

Наставникът на Литекс Христо Стоичков няма да може да разчита на наказания Емил Грозев. Защитникът получи червен картон в мача със Славия (загуба с 1:2). Камата за пореден мач има проблеми с контузени футболисти и е много вероятно стартовия състав да бъде доста подобен от този в мача с "белите".

"С Левски се познаваме много добре, както и с другите отбори, разбира се. Така че, не мисля че може да ни изненадат с нещо. По-младите футболисти отдавна са част от първия отбор, така че са усетили атмосферата и заряда от дербито с Левски. За утрешния мач не би трябвало да бъдат изненадани", каза главният мениджър на "оранжевите" Стойчо Стоилов.



ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЛЕВСКИ 2:2



Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

30 март Литекс - Ботев Враца 5:1 (А група)
03 април Литекс - Левски 2:1 (Купа на България)
07 април Лудогорец - Литекс 0:0 (А група)
10 април Литекс - Етър 6:1 (А група)
14 април Славия - Литекс 2:1 (А група)

Левски:

03 април Литекс - Левски 2:1 (Купа на България)
07 април Левски - Берое 2:0 (А група)
10 април Пирин Гоце Делчев - Левски 1:1 (А група)
13 април Левски - Локомотив София 2:1 (А група)
17 април Левски - Локомотив София 3:1 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

Литекс - Левски

37 срещи
9 победи за Литекс
12 равенства
16 победи за Левски
Голова Разлика: 55:39 за Левски

Коефициенти от bet365:
Литекс - 2.10
Равен - 3.25
Левски - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Литекс - 2.05
Равен - 3.15
Левски - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170